Az angolok kizárnák a CFR-t a Bajnokok Ligájából – ismét


Újabb hajmeresztő „ötlettel” állt elő a The Times angol napilap.

Nem indulhat el a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőiben ősszel a Kolozsvári CFR csapata, állítja a The Times. Persze a londoni konzervatív napilap nem elsősorban az erdélyi „vasutasokra” hegyezte ki cikkét, egyszerűen csak azt állítja, nem lesz helye a román bajnoknak a leggazdagabbak előszobájában sem.

A cikk szerzői tudni vélik ugyanis, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) asztalán egy olyan forgatókönyv is terítéken lehet, amely övön aluli ütéssel érne fel a kis országok számára. Pontosabban: az UEFA október 20-án kezdené meg a következő szezont, írja a lap. A Bajnokok Ligája csoportkörének 32 csapata közül 26 egyenesen jut be a főtáblára a bajnoki helyezések alapján. A fennmaradó hat helyre pályáznak a kevésbé szerencsések.

Ez a „pályázat” a The Times szerint két forgatókönyv szerint futhat le. Az egyik szerint nem oda- visszavágós rendszerben, hanem csak egyetlen, semleges pályán lejátszott meccsek döntenének a bejutókról. A másik szerint a selejtezőkön csak a biztos csoporthellyel nem rendelkező legjobb 12 bajnokság győztesei küzdhetnének meg a bejutásért. A rangsorolás eszköze természetesen az UEFA koefficiensei lennének. Amelyek alapján Románia nem tartozik bele a legjobb, tuti csoportkörrel rendelkezők utáni 12-be.

Mint ahogy nem tartozik bele Szlovénia sem, ez a döntés pedig, valljuk meg, elég furcsa lenne a szlovén elnök vezette európai szervezet részéről.

Emlékezhetünk azonban rá, néhány hete ugyanez a „jól értesült” lap szellőztette meg, hogy az UEFA azt a lehetőséget is fontolóra veszi, hogy az öt éves klubkoefficiens alapján határozzák meg a következő év európai kupaindulóit. Amely lehetőséget aztán az UEFA nyomatékosan kizárt!

Romániában jelenleg a címvédő Kolozsvári CFR négy pont előnnyel vezeti a bajnoki tabellát a FCSB és az Astra ellen. Ugyan még nyolc forduló hátra van a pontvadászatból, nehéz elhinni, hogy ne jöjjön össze zsinórban a harmadik vasutas bajnoki cím.

A bajnokság az elképzelések szerint június közepén indulna újra.

fotó: scribblingadvocate.com

A rovat legfrissebb hírei