Megőrizte második ligás tagságát az FK Csíkszereda


Újabb videokonferenciát tartott a Román Labdarúgó Szövetség, amelyben végérvényesen letisztázták a másodosztály küzdelmei körül fennálló kérdésköröket.

Folyamatos egyeztetések mellett a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) sokadik videokonferencia gyűlését szervezte meg, amely célja az volt, hogy végérvényesen lezárják a másodosztály körül kialakult problémákat.

A szakszövetség három változatot javasolt a klubok számára, ami a folytatást illeti:
• mind a 14 hátralevő forduló lejátszása;
• felsőházi rájátszás az első hat helyen álló csapat – akik leadták licenc kérésüket első ligás tagságra – számára, míg az alsóház két csoportban folytatta volna küzdelmeket, ahonnan az utolsó helyezettek kiestek volna;
• felsőházi rájátszás az első hat helyen álló csapat – akik leadták licenc kérésüket első ligás tagságra – számára, míg a többi csapat számára véget ér az idény és nem lesz kieső. A felsőházban az eddig 24 forduló alatt megszerzett pontokat megfelezik;

A csapatok közül a Dunarea Calarasi az első variánsra szavazott, az Aradi UTA és a Bukaresti Metaloglobus tartózkodott, míg a többi 15 csapat a harmadik variánsra szavazott.

Ennek értelmében az Aradi UTA, a CS Mioveni, a Turris Oltul Turnu Măgurele, a Campionii FC Argeș, a Petrolul Ploiești és a Bukaresti Rapid folytatja a küzdelmeket az eddig megszerzett pontjaik megfelezésével. Összesen öt fordulót fognak rendezni, így mindenki egyszer találkozik a riválisokkal. Az UTA, a Mioveni és a Turris Oltul kedvezményezett lesz és az öt fordulóból hármat hazai pályán tudhatnak le.

A csapatok május 14-ét követően négyhetes edzőtáborba vonulnak és az első bajnokira július 4-én kerül sor, majd sorban július 11-én, július 18-án, július 25-én és augusztus 1-én lépnek pályára a csapatok.

Az első két helyezett alanyi jogon feljut az első osztályba, míg a harmadik selejtezőt játszik az I. Liga alsóházának 6. helyezettjével. A selejtező mérkőzésre augusztus 5-én kerülne sor.

A másodosztály 2020/2021-es idényét illetően két elképzelést vázolt fel a FRF. A soron következő bajnoki idényben, abban az esetben, ha nem lesznek visszalépések legtöbb 23 csapattal – 16-15 csapat a Liga II-ből, 2-3 csapat a Liga I-ből és 5 csapat a Liga III-ból – számol a szakszövetség. A javaslat alapján a soron következő idényben mind a 23 csapat egy csoportba kerülne, míg egy másik variáns szerint két csoport lenne, regionális eloszlás szerint.

Az viszont biztos, hogy a Bukaresti Metaloglobus, a SCM Gloria Buzău, a Konstancai Farul, a  Viitorul Pandurii Târgu Jiu, a Temesvári ASU Politehnica, a Dunărea Călărași, a Temesvári Ripensia, a Kolozsvári U, a Resicabányai VSK, a Concordia Chiajna, az FK Csíkszereda és a  Pandurii Târgu Jiu csapatai számára véget ért a 2019/2020-as idény!

Fotó: FK Csíkszereda / facebook / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei