Amíg állok a lábamon!


Vajon mi hiányzott a legjobban a vesztegzárban Szőcs Bernadettének és melyik nyelvet kezdte el tanulni?

Május 15-én véget ér a koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt szükségállapot Romániában, így a hivatásos sportolók ismét el tudják kezdeni az edzéseket. Nincs ez másként az asztaliteniszben sem, a román szakszövetség pedig ennek kapcsán több kérdést is intézett a 2021-re halasztott olimpiára kvótát szerző csapat tagjaihoz.

A kérdésekre természetesen Szőcs Bernadette is válaszolt. A világranglista 24. helyezettjeként messze legjobb román(iai) asztaliteniszezővel készített interjú az alábbiakban olvasható.

Mit éreztél, amikor kiderült, hogy egy időre félbe kell szakítanod az edzéseket és önkéntes házi elkülönítésbe kell vonulnod?

Természetesen nem voltam boldog. Sőt, ellenkezőleg! Nagyon szomorú voltam, amiért hosszú időre le kellett tennem az ütőket, de nem volt más választásom. A szeretteimre gondoltam és arra, hogy azzal járulhatok hozzá a biztonságukhoz, az egészségükhöz, ha otthon maradok. Nagyon hiányzik a normális életem, a napi több órás technikai és fizikai edzések is hiányoznak. És nagyon hiányoznak a társak is a teremből, akikkel nap, mint együtt edzek.

Miként tudtad folytatni az edzéseket az otthoni elkülönítés időszakában?

Szerencsére gyorsan szereztem egy asztalt, amit a garázsban állítottam fel és ott naponta tudtam gyakorolni. Apróságokat ugyan, de legalább nem zökkentem ki teljesen a formából. Ha visszatérhetek végre az edzőterembe, akkor legalább nem kell teljesen a nulláról kezdenem. Természetesen napi szinten végeztem fizikai edzéseket is a házban és az udvaron. Ez elengedhetetlen egy élsportoló számára.

Tudtál-e hasznot húzni bármilyen tekintetben az elmúlt hetekből?

Olyan dolgokra jutott most időm, amikre korábban nem. Új hobbikat találtam magamnak. Elvégeztem egy online sminkelő képzést, elkezdtem tanulni egy ötödik nyelvet, a németet. De a legfontosabb mégis az volt, hogy volt időm végre a szeretteimre. Nagyon régóta nem tudtam ennyi időt tölteni velük, normál esetben jó, ha 3-4 napot tudok otthon lenni egy évben.

Mi volt a legszomorúbb ebben az időszakban?

A legszomorúbb egyértelműen az, hogy távol kellett maradnom az edzőteremtől és fitneszteremtől is. Márpedig ez a két dolog az életet jelenti számomra. Másodsorban pedig, hogy nem találkozhattam a barátommal, aki mindenben támogat engem. De nagyon hiányoztak a barátaim is és az, hogy nem mehettem shoppingolni.

Mely három szóval jellemeznéd az elmúlt heteket:?

Never give up!!! Vagy: Always find solutions! Azaz: Soha nem add fel! És: Mindig keresd a megoldásokat!

Mi lesz az első dolog, amit megteszel, amikor véget ér a szükségállapot?

Azonnal visszatérek az edzőterembe és addig edzek majd, amíg állni bírok a lábaimon! És hogy a párom karjaiba ugorjak. Természetesen elmegyek a szépségszalonba is, vásárolni is és a barátaimmal is találkozom majd.

Van-e bármi, ami aggaszt a következő időszakra nézve?

Pozitív személyiség vagyok mind a sport, mind pedig az élet más területein. Igyekszem megélni a jelent és mindenre bizakodóan tekinteni. Nem akarom arra pazarolni az időmet és az energiámat, hogy aggodalmaskodjak.

Egy gondolat az olimpiával kapcsolatban?

Remélem, 2021-ben minden rendben lesz, mindenki egészséges lesz és mi pedig jó formában leszünk ahhoz, hogy elérjük álmunkat, ami az éremszerzés. Nagyon remélem, vegyes párosban is kvótát tudunk szerezni Ovidiu Ionescuval közösen.

A rovat legfrissebb hírei