Folytatja az építkezést a GYHK


Már hat névre fény derült a Gyergyói HK következő idénybeli keretéből.

 Harmadik Erste Ligás idényét kezdheti meg a Gyergyói HK jégkorongcsapata és vele együtt a 24 esztendős Csergő Hunor is.

A csatár mindössze 16 évesen került fel az akkor még Gyergyószentmiklósi Progym felnőtt csapatába. A nevet váltó klub Gyegyói HK néven a 2018/2019-es idénytől kezdve vitte tovább a gyergyói hoki örökségét és vele együtt Csergőt is. Az igencsak agilis sportoló első Erste Liga idényében 39 pontot termelt 57 meccsen, míg a legutóbbi szezonban a kevesebb szerep miatt már nem tudta elérni ezt a termelési szintet és 10 ponttal járult hozzá csapata sikerességéhez.
 
Csergő egyébként a hatodik játékos, akinek nevére fény derült a soron következő idénybeli kertből Jordon Cooke, Timur Raszulov, Igor Bobcek, Góga Attila és Szabó Pál Krisztián után. Ugyanakkor ezen neveket erősíti még a vezetőedző Malcolm Cameron is, aki szintén meghosszabbította szerződését.
 
Jégkorongozó, 87-es mezben szerepel és támadó. Ki az? Könnyű kérdés: nekünk csakis Csergő Hunor jut az eszünkbe. Idén 25. évét töltő játékosunk itt, Gyergyószentmiklóson született, itt tanult meg korcsolyázni és itt vált jégkorongozóvá.
És örülünk, hogy bejelenthetjük, Csergő Hunor a következő szezonban is a Gyergyói Hoki Klub játékosa lesz!
Aki esetleg nem tudná: 16 évesen már meghatározó játékosa volt a felnőtt csapatnak, és bár számos megkeresése volt az évek során, mindig hűséges maradt a piros-fehér színekhez.
Nagyon jó, hogy számíthatunk a játékára a továbbiakban is, az ő jó teljesítménye is kell, hogy sikeresek legyünk. Mert sikeresek akarunk lenni!
Trófeákat akarunk nyerni!
Hajrá Gyergyó! 
 
– olvasható a GYHK közleményében.
 
Fotó: GYHK / facebook
 

A rovat legfrissebb hírei