Valaki hazudik az alsóház kapcsán


A Hivatásos Labdarúgó Liga állítja: szó sem lehet a szezon befagyasztásáról.

Nem foglalkozik a labdarúgó bajnokság alsóházának befagyasztását célzó javaslattal a román élvonalbeli küzdelmet kiíró és lebonyolító Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF), jelentette ki Justin Stefan főtitkár a DigiSport megkeresésére.

A főtitkár egyenesen „leírhatatlan aberrációnak” nevezte az elképzelést és azzal vádolta az ezt beterjesztő Iasi csapatát, hogy így akarják elkerülni a kiesést. „Az LPF számára elfogadhatatlan, hogy senki se essen ki az idény végén. Ez a sport meritokráciájának megtagadása lenne. Ráadásul súlyos eurómilliókat veszítenénk a tévéközvetítési díjakból”, jelentette ki Stefan.

Aki azt is hozzátette, hogy a beterjesztő jászvásáriakon kívül egyetlen másik csapat sem támogatja az ötletet.

Utóbbi kijelentés valóságalapja viszont legalább megkérdőjelezhető. Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa honlapunknak éppen pénteken adott exkluzív interjújában mondta el, hogy bizonyos feltételek között ugyan, de a legjobb ötletnek az alsóház befagyasztását tartja. Hasonlóan nyilatkozott ráadásul a szekelyhon.ro portálnak a sepsiszentgyörgyiek sportigazgatója, Hadnagy Attila is, aki a játékosok egészségére gyakorolt esetleges negatív hatások miatt zárná le az alsóházat.

A székelyföldi lap ráadásul pénteken még úgy tudta, a nyolc alsóházi klub közül heten támogatják az elképzelést, egyedül a Dinamo nem adott választ….

fotó: .fanatik.ro

A rovat legfrissebb hírei