Felduzzasztanák a másodosztály


Több klub nem tartja jó ötletnek a 23 csapatos másodosztályt

Múlt héten végleg eldőlt, hogy a labdarúgó másodosztály küzdelmeit csak az első hat csapat – Aradi UTA, a CS Mioveni, a Turris Oltul Turnu Măgurele, a Campionii FC Argeș, a Petrolul Ploiești és a Bukaresti Rapid – folytatja, míg a többieknek véget ért a 2019/2020-as idény. Ugyanakkor az is eldőlt, hogy nem lesz kieső a másodosztályból.

Ebből adódóan a harmadosztályból fellépő csapatokkal könnyen meglehet, hogy a következő idény 23 csapatos lesz.

És akkor máris több csapat jelezte, hogy ez így nem lesz jó a hatalmas távolságok miatt. Észrevételük szerint, amennyiben 23 csapatos lesz a soron következő bajnoki idény, akkor 44 fordulót kell rendezni, másodsorban minden csapatra összesen 22 kiszállás vár, ami alaposan megterheli majd a klubok költségvetését. Ráadásul a másodosztály csapatai eddig sem álltak stabil lábakon.

A Kolozsvári U igazgatója, Daniel Staniciu, szerint a másodosztályt két csoportra kellene osztani regionális kritériumok szerint. Az egyikben 12, míg a másikban 11 alakulat lenne.

A Temesvári ASU Poli részéről egy közlemény is megjelent, amelyben megfogalmazták javaslatukat. Ők is a két csoport hívei, ám két 16 csapatos csoportban gondolkodnak. Az ők javaslatuk szerint a harmadosztály öt csoportjának nemcsak az első helyezettjeit, hanem a második helyen végzőket is felengednék és így töltenék ki az üres helyeket.

Utóbbi javaslatra a harmadosztály második helyén álló alakulatok is ráharaptak...

Fotó: fkcsikszereda.ro / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei