Így fog kinézni a 32%-ban magyarok lakta kisváros stadionja


Közel másfél millió lejből születik újjá a létesítmény.

Bemutatták az első látványterveket az újjáépülő szászrégeni stadionról. A létesítmény átépítését a Román Labdarúgó Szövetséggel (FFR) együttműködve a helyi önkormányzat finanszírozza.

Amint azt 25.000 lakosú (ebből mintegy 8000 magyar) Szászrégen polgámester-asszonya, Maria Precup a zi-de-zi.ro oldalnak elmondta, a beruházás összértéke eléri az 1,4 millió lejt (102, 4 millió forintot).

Első lépésként elbontják az aktuális létesítmény C épületrészét, ami gyakorlatilag a jegyárusító bódé. A pálya talaját műfűvel helyettesítik, mellé épül egy 2000 fő befogadására alkalmas beton lelátó. A 1005×68 méter nagyságú pályának világítórendszere is lesz. A stadion mellé 85 férőhelyes parkoló is épül.

fotó: zi-de-zi.ro

 

FOTO. Bijuterie de stadion pentru reghineni! - Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene

Primarul municipiului Reghin, Maria Precup, a dezvăluit, într-un interviu acordat cotidianului Zi de Zi, detalii despre modernizarea și reabilitarea terenului de sport "Metalul", investiție estimată la valoarea de 1,4 milioane de lei. "Proiectul a fost atribuit în urma procedurii de licitație. În vederea promovării activităților sportive, prin asociere cu Federația Română de Fotbal, Primăria municipiului ...

A rovat legfrissebb hírei