Újból rászállt a román sajtó a MOL Fehérvárra


Adrian Rus megint a középpontban.

 Adrian Rus a MOL Fehérvár játékosa körül rendre forr a levegő, ha a román sajtó elkezdi bogarászni, bár a saját elmondása szerint ő csak az szeretné, ha a futballra tudna koncentrálni.

A magyar felmenőkkel is rendelkező szatmári labdarúgó körül a tavalyi esztendőben kezdett el kalapálni a román sajtó, amikor kérdéses volt, hogy a román vagy a magyar felnőtt válogatott választja. Végül előbbi mellett döntött és 2019. szeptember 8-án Málta ellen be is mutatkozhatott a román csapatban.
 
Azóta rendre előkerül a neve a román sajtóban, hogy Fehérváron szándékosan jegelik a 24 esztendős hátvédet, és egyáltalán nem veszik figyelembe, hogy éppen az ő posztján van jobb a Vidiben – mint pl. Juhász Roland – miként azt sem, hogy amikor megkapta az esélyt a bizonyításra, akkor lesérült, műteni kellett, amelyből épp lábadozik.
 
A románsajtó persze megint előkotorta a témát és megint Rusnak kellett magyarázkodnia. 
 
Adrian Rus, a Mol Fehérvár légiósa a klub hivatalos honlapján reagált az elmúlt napokban az esetleges klubváltásával kapcsolatban megjelent hírekre. A román válogatott futballista kijelentette, senkivel sem beszélt távozásról, és nem is tervezi, hogy elhagyná a Vidit. 
 
– Pénteken a csapattársak kérdezték, hogy mit nyilatkoztam, hiszen megint a távozásomról írnak. Elolvastam a híreket, és bár láttam olyan írást is, amely korrekt módon állt hozzám, azért a biztonság kedvéért szeretnék olyan röviden és világosan fogalmazni, amennyire csak lehet: nem beszéltem mostanában sem magyar, sem román újságíróval – igaz, az eredeti, romániai forrás sem szó szerint idéz engem –, nem szeretnék távozni, azon dolgozom az edzéseken, hogy a sérülésem után minél gyorsabban formába lendüljek és bekerüljek a csapatba – idézte Adrian Rust a molfehervarfc.hu.
 
– Ez természetesen a szakmai stáb döntése lesz, de én mindent megteszek azért, hogy lehetőséget kapjak a folytatásban. Egy-egy lejátszott meccs után továbbra is szívesen állok a sajtó rendelkezésére, de kérem, hogy valótlanságokat ne terjesszenek rólam, ne keltsék körülöttem az egyébként soha nem létező feszültséget, engedjék meg, hogy a futballra koncentráljak – mondta a román válogatottnál is számításba vett hátvéd.
 
Fotó: molfehervarfc.hu
 

A rovat legfrissebb hírei