Erdélyi magyar edzőt neveztek ki Svájc legeredményesebb csapatának élére


A korábbi 12-szeres román válogatott eddig a korábbi Fradi-csatár apjának munkáját segítette.

Új vezetőedzője van keddtől a svájci Grasshoppers Zürich csapatának: Goran Djuricint eddigi segítője, Kádár Zoltán váltotta, derült ki a kék-fehér klub hivatalos közleményéből.

Kádár Zoltán 1966-ban született a Kovászna megyei Uzon településen. Labdarúgó-pályafutását Brassóban kezdte, az ott eltöltött három év után 1987-ben került a Kolozsvári Universitateához, majd 1991-ben a Bukaresti Dinamóhoz. A fővárosi piros-fehéreket öt szezonon keresztül erősítette, közben pedig 12-szer a román válogatottban is pályára lépett. Bukarestből 1996-ban szerződött Svájcba, ahol előbb a Schaffhausen, majd a Frauenfeld csapataiban játszott.

Visszavonulása óta a két zürichi rivális között „ingázott”: hol másodedzőként, a csatárok edzőjeként, vagy éppen videóelemezőként dolgozott az FC Zürichnél és a Grasshoppersnél is.

A Grasshoppers, avagy a „szöcskék” Svájc második legrégebbi fociklubjának és 27 bajnoki címével legeredményesebbjének is számít. A sikerlajstrom további 18 kupagyőzelemmel egészül ki.

A dicső múlt viszont meglehetősen távoli, a kék-fehérek fennállásuk legsötétebb időszakát élik. A tavaly kiestek az élvonalból, a koronaszünet miatt félbeszakított másodosztályban 37 pontjukkal csak harmadikok az 52 pontos Lausanne és a szintén 37 pontos Vaduz mögött. Valószínűleg ennek is betudható, hogy a klub nem hosszabbított a korábban a Ferencvárosban is játszó Marco Djuricin apjával, helyére pedig eddigi segítőjét, Kádár Zoltánt nevezte ki.

fotó: .facebook.com/grasshopperclubzuerich

A rovat legfrissebb hírei