Csak erdélyiek a dobogókon, mégis érem nélkül maradnak


Végleges döntést hozott a szezon folytatásáról a Román Kosárlabda Szövetség is.

A röplabda, a jégkorong, a kézilabda és részben a futsal után a kosárlabda 2019-2020-as idénye is véget ért Romániában. Ezt kedden jelentette be a Román Kosárlabda Szövetség (FRB). (A labdarúgó szezon minden valószínűség szerint folytatódni fog, a vízilabdában pedig 28-án várható határozat).

A döntés értelmében a koronavírus-járvány miatt március 9-én félbeszakadt férfi és női bajnokságok akkori helyezéseit hagyták jóvá, anélkül azonban, hogy bajnokot hirdessenek. Érdekesség, hogy mindkét pontvadászat esetében erdélyi csapatok végeztek az első három helyen.

A férfiaknál a Kolozsvári U-BT és a Nagyváradi VSK ráadásul holtversenyben állt a tabella élén, a harmadik pedig a Nagyszeben volt. A Temesvári VSK a 6., a Medgyesi VSK pedig a 11. helyen zárt.

A nőknél a Sepsi jelentős előnnyel vezetett, megelőzve a Szatmárnémeti VSK-át és az Aradi FCC-ét. A Brassói Olimpia az ötödik, a Kolozsvári Universitatea a 6. helyen zárta a középszakasz felsőházát, míg az alsóházban a KSE Kézdivásárhely lett az első, a Marosvásárhelyi Sirius a negyedik, a Nagyváradi Rookies pedig az hetedik, azaz utolsó.

Arra nem tért ki a szövetség döntése, hogy az európai kupákban mely csapatok képviselhetik majd Romániát a következő idényben. Arra viszont felkéltre az egyesületeket, hogy igyekezzenek közös megegyezéssel felbontani a játékosok szerződéseit annak érdekélben, hogy elkerüljék az utólagos jogorvoslati eljárásokat.

fotó: facebook.com/CSM.Oradea

 

A rovat legfrissebb hírei