Készek vagyunk megvédeni a bajnoki címünket!


A bizonytalan helyzet ellenére optimistán tekintenek a jövőbe a csíkszeredai teremlabdarúgók.

A 2019/2020-as teremlabdarúgó idényt befagyasztotta a szakszövetség és mindössze egy oda-visszavágóból álló döntőt fog rendezni a bajnokság győztesének eldöntése érdekében.

Ezen döntőben, akárcsak a múlt szezonban, a Csíkszeredai Imperial Wet és a Galaci United lesz érdekelt. A tavalyi fináléban a csíkiak az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban 3–1 arányban diadalmaskodtak. Ez egyben az is jelentette, hogy a Duna-parti alakulat zsinórban harmadik fináléját veszítette el.

A Görbe Walter vállalkozó által támogatott csíkiak negyedszerre is hasonló sorsban részesítenék a galaciakat, annak reményében, hogy így újból ott lehetnének a szakág Bajnokok Ligájában. A döntő csapatai viszont már második éve egyeduralkodónak számítanak, így izgalmas párharc várható. Minderről a tulajdonos, Görbe Walter, beszélt a szakszövetség hivatalos oldalának.

– Mit tud mondani a csapatáról?

– Türelmetlenül várjuk annak lehetőségét, hogy elkezdhessük a felkészülést és lejátsszuk a bajnoki döntőt. Ugyanakkor várjuk, hogy a szakszövetség megjelölje az időpontokat is. A legtöbb játékos Csíkszeredában tartózkodik, van akit hazaengedtünk, de mindenki végig tartotta a kapcsolatot a szakvezetéssel, akiktől egyéni felkészülési programot kaptak. Biztosítottuk a nyugalmat a csapatnak, amely fontos ezen időszakban, és a játékosok napirenden vannak a fizetéseikkel.

– Felkészültek az edzések folytatására?

– Természetesen. Készek vagyunk folytatni bármikor, betartva a hatósági utasításokat, nem utolsósorban a teszteket is készek vagyunk minél hamarabb elvégeztetni, még akkor is ha ez nem olcsó mulatság. Számításaink szerint mintegy 20 főben kell gondolkodnunk. Az viszont még nem dőlt el, hogy a felkészülést hol kezdenénk. Csíkszeredában vagy Székelyudvarhelyen. Csíkszeredában még nem végeztek az Erőss Zsolt Aréna felújításával, így számításba került Székelyudvarhely is. A jövő majd eldönti.

Döntő?

– Szerencsére meg lesz rendezve. Igazságtalan és értelmetlen lett volna, amennyiben a jelenlegi táblázatot vették volna figyelembe. Semmivel sem voltunk rosszabbak, mint a Galac. Mi az alapszakaszt végig vezettük, továbbá az idei, Galaccal szembeni, párharcok állása 2–2. Ezen négy meccsből hármat Galacon rendeztek. Hazai pályán két éve veretlenek vagyunk, még akkor is, ha nem minden hazai meccsünket rendeztük az Erőss Zsolt Arénába.

– Nagyon optimista!

– Az vagyok, mert tudom, hogy milyen lehetőségek vannak a csapatban és hogy milyen karakteres keretről beszélünk. A tavalyi fináléban a hazai két meccset követően 2–0-ra vezettünk, majd az első galaci meccsen kikaptunk. A találkozó után a fiúk azt mondták, hogy a negyediket behúzzák és a bajnoki trófeát hazavisszük. Betartották a szavukat! Készek vagyunk megvédeni a bajnoki címünket!

Fotó: Sportul Ilustrat / Sorin Pană

A rovat legfrissebb hírei