Megreformálnák a Kontinentális Kupát


Videokonferenciát tartottak, amelyben szóba került a jégkorong Kontinentális Kupa megreformálása is.

A hónap elején írtunk arról, hogy a Román Jégkorong Szövetség döntése értelmében a Csíkszeredai Sportklub vehet részt Európa második számú európai kupasorozatában a Kontinentális Kupában köszönhetően a Román Kupa diadalának.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) legutóbbi videokonferencia tanácskozásán szóba került a sorozat megreformálásának lehetőse is. A csapatok összlétszáma nem változna, tehát a székely csapat ott lesz vagy lehet majd a sorozatban, miként a magyar bajnok Ferencváros-Telekom is.

Az IIHF arról tanácskozott, hogy az eredetileg betervezett négy fordulót lerövidíti háromra és a második és a harmadok fordulót összevonja. Ez azt eredményezné, hogy nem két, hanem négy négyes csoport lenne a második fordulóban, amelyek győztesei jutnának be a sorozat fináléjába.

Az első selejtezőkörben nyolc csapat – a szerb, a spanyol, az észt, az izlandi, a horvát, a török, a bolgár és a belga bajnok – fog küzdeni két csoportban szeptember 18-20. között. A két csoport első helyezettje jutna a második körbe.

Itt húznák össze a társaságot négy négyes csoportba. Az első forduló két győzteséhez csatlakozna a Csíkszeredai Sportklub, a Ferencváros-Telekom, az olasz, a francia, az ukrán, a szlovén, a kazah, a brit, a fehérorosz, a lengyel, a dán, illetve a lett bajnok. Ezen csoportküzdelmeket a tervek szerint október 16-18. között rendeznék. A döntőbe a csoportgyőztesek jutnának be és azt jövő év január 8-10. közti időszakra tervezett fináléba.

Ezen sorozatban is nagyon kérdéses, hogy mely csapatok tudják indulni az indulást, hiszen a jégkorongot sem kímélte a járvány okozta válság.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub / facebook / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei