Sánta Szabolcs a legjobbak között


Sorra vette a szakoldal az elmúlt szűk évtized legjobb statisztikáit.

Érdekes összehasonlítással rukkolt elő a baschet.ro román kosárlabda-szakportál: sorra vette az élvonal román(iai) játékosainak legjobb egyéni teljesítményeit az elmúlt nyolc évben.

A szerkesztők a sportág négy legfontosabb mutatóinak, a szerzett pontok, a labdaszerzések, az asszisztok és a hatékonysági index átlagait vették górcső alá.

Az elmúlt nyolc idény legjobb egyéni teljesítményei között egyetlen magyar nevet találunk, Sánta Szabolcsét. A 33 éves marosvásárhelyi kosaras a tavalyi szezonban remekelt szülővárosa csapatában, hisz sem a labdaszerzések, sem pedig a hatékonysági index terén nem akadt nála jobb hazai játékos. A jelenleg a Pitesti BCMU kosarasa még a VSK színeiben a 2018-2019-es idényben 10,9 labdát szedett össze meccsenként, a hatékonysági indexe pedig 25,6 volt.

Ami az idei szezont illeti, továbbra is fennáll az erdélyi dominancia: a nagyváradi születésű Titus Nicoara három kategóriában is az élen végzett. A Medgyesi VSK erőcsatárának 16,3 pontjánál, 9 labdaszerzésénél és 21,1 hatékonysági indexének egyetlen hazai játékos sem produkált jobbat. Ennek ellenére csapata csak a 11., utolsó előtti helyen zárta a koronavírus-járvány miatt be nem fejezett szezont.

fotó: fiba.basketball

A rovat legfrissebb hírei