A stadion már átesett az alkalmassági vizsgán


Így épül a stadion abban az erdélyi városban, amelyből harmincezer magyar tűnt el egy évszázad alatt.

Tizenkét év után térhet vissza a román labdarúgó élvonalba az Aradi UTA csapata, amely jelenleg tetemes, 11 pontos előnnyel vezeti a második osztályt. A Bálint László által edzett gárdára még vár egy alkalmassági vizsga, az épülő stadion viszont már átesett ezen.

A klub alapítójának, Neumann Ferenc bárónak nevét viselő létesítményt ugyanis a napokban alaposan felmérte a Liga 1 mérkőzéseinek közvetítési jogait birtokló EAD.RO Interactiv. A szakemberek természetesen arra voltak kíváncsiak, a létesítmény minden tekintetben kielégít-e az élvonalbeli közvetítés igényeit. Megvizsgálták többek között a közvetítőkocsik, a kamerák, a kommentátorok leendő helyét.

A stadion építési munkálatairól a helyi TV Arad forgatott április végén egy riportot, az alábbiakban az ekkor készült képsorokat nézhetik meg.

Security Check Required

(null)

A 160.000 lakosú Arad csapatára, az UTA-ra a jelenlegi helyzet szerint nehéznek ígérkező július vár. Miután a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) úgy döntött, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt második osztály csapataiból csak az első hat helyezett folytatja a küzdelmet a feljutásért. Ráadásul ezen gárdák pontjait megfelezték, így az aradiak előnye 11-ről 5-re olvadt. Érthető módon a döntés nem nyerte el a Mészár Sándor által finanszírozott klub tetszését, ezért azt a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon megtámadta.

Érdekesség Araddal kapcsolatban, hogy a XX. század elején még 45.000 főt tett ki a magyarok lélekszáma (a 63.000-es összlakosság közül), így száz év alatt gyakorlatilag 30.000 magyar „tűnt el” a városból…

fotó: liga2.prosport.ro

A rovat legfrissebb hírei