Nem folytatódik a Liga 1- legalábbis a szebbik fele


Eldőlt az is, hogy a kolozsváriak képviselik Romániát a Bajnokok Ligájában.

Nem folytatódik a román női élvonalbeli labdarúgó bajnokság és bajnokot sem avatnak! Ezt csütörtökön, május 21-én jelentette be a Román Labdarúgó Szövetség (FRF), miután az első hat helyezett csapatainak képviselői videokonferencián egyeztettek a szezon sorsáról.

Az FRF tájékoztatása szerint a klubok egyhangúlag döntöttek a szezon berekesztése mellett.

Az FRF március 11-én függesztett fel mindenféle labdarúgó-tevékenységet az országban az egyre inkább előretörő koronavírus-járvány miatt. Az alsóbb osztályok befejezéséről, a második osztály rájátszásáról már korábban döntött, most pedig berekesztette a női élvonalat is.

A 12 csapatot felvonultató pontvadászatban az őszi fél idényt, azaz 11 fordulót játszottak le, tavasszal márciusban kellett volna folytatni a szezont. A tabella élén „természetesen” az előző 10 szezont megnyerő Kolozsvári Universitatea Olimpia (fotó) állt, méghozzá impozáns fölénnyel, hisz 10 megnyert mérkőzése mellett mindössze egy döntetlent engedélyezett az ellenfeleknek. A Nagy Melindát, Varo Helga Renátát és Bede Karinát is soraiban tudó együttes képviseli majd Romániát a női Bajnokok Ligája 2020-2021-es idényében. Annál is inkább, mivel egyetlen másik klub sem nyújtott be az európai induláshoz szükséges licenckérelmet.

A kolozsváriak dominanciája a női labdarúgásban egészen lehengerlő! Az Universitatea Olimpia gárdája az elmúlt tíz kiírást megnyerte és ha beleszámoljuk a jogelőd Clujana sikereit is, akkor 2003 óta csak egyszer engedték ki kezeik közül a bajnoki címet: 2009-ben Marosvásárhely örülhetett,

Ami az idei, véglegesített bajnoki tabellát illeti, az Olimpia 31 ponttal zárt az élen, 5 egységgel megelőzve a második Galacot. A harmadik helyen a bánsági Kisbecskerek végzett (25 pont), a negyedik a Székelyudvarhelyi Vasas Femina (23) lett, az ötödik az Aradi Piros Security (21), a hatodik a Borgóprundi Heniu (14), a 8. pedig a Nagybányai Independenta (10).

A szövetség döntése értelmében senki sem esik ki, jövőre 14 csapattal zajlik a bajnokság. A második osztályból a két csoport listavezetője, a resicabányai Banats Girls és a bukaresti Carmen juthat fel.

Arról egyelőre nem született döntés, mi lesz a Román Kupa sorsa. A sorozat negyeddöntőjébe a kolozsváriak mellett az aradiak és a borgóprundiak is bejutottak...

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei