Hatósági karanténban a nagyszebeniek


Aki beteg, az bukjon is el!

A hét elején, a többi együttessel párhuzamosan, elkezdte a felkészülését a román labdarúgó élvonalbeli bajnokság folytatására a Hermannstadt együttese is. A nagyszebeniek, az egészségügyi előírásoknak megfelelően, a külvilágtól elkülönített létesítményben rendezték be edzőközpontjukat: egy hatósági karanténban!

A szálloda másik szárnyában ugyanis 48 olyan személy éli mindennapjait, akiket hatóságilag különítettek el a koronavírus-járvány megfékezése érdekében vívott küzdelemben. Ám amint Iuliu Muresan klubelnök igyekezett mindenkit megnyugtatni, a szállodának két, egymástól jól elkülöníthető szárnya van. „A játékosok nem érintkeznek az elkülönített személyekkel, még csak nem is használják ugyanazokat a tereket, a személyzet is teljesen más. Kettesével laknak egy szobában, ott is étkeznek”, nyilatkozta a Gazata Sporturilornak Muresan, akinek amúgy civil végzettsége orvos. Azt is elmondta: a szálláshely és az edzéshelyszín közötti rövid távot a játékosok saját személygékocsijaikkal teszik meg, ezzel is megpróbálva minimálisra csökkenteni a fertőzés veszélyét. 

Természetesen a nagyszebeni játékosok, a korábbi magyar válogatott Miriuta Vasile által vezetett edzői stáb és a személyzet minden tagja átesett a kötelező koronateszten és valamennyien negatív eredmény produkáltak.

Mint ahogy nincs vírusfertőzött játékos a 14 élvonalbeli csapat egyikében sem. De mi van akkor, ha a bajnokság újraindítása után valaki megbetegszik. Az egyik elképzelés szerint az a csapat nem állhat ki a soron következő mérkőzéseken, amelyeket pedig 0-3-as gólkülönbséggel elveszíthet. Gondoljuk csak bele: úgy veszíthetné el a bajnoki címét, vagy eshetne ki egy csapat, hogy közben a pályán egyetlen mérkőzést sem veszít el….

fotó: facebook.com/hermannstadt.fc

A rovat legfrissebb hírei