Nagyot lépett előre a székelyudvarhelyi asztalitenisz


Sok pontot gyűjtött a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub az Európa Kupában elért menetelésének köszönhetően.

 Az Európai Asztalitenisz Szövetség idei klub ranglistáján a 13. helyen szerepel a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub. A 2019-2020-as Európa Kupa küzdelmeiben egészen a negyeddöntőig jutó csapat az elmúlt szezonban mutatott eredményei alapján került ebbe az előkelő pozícióba.

– A különleges helyzet miatt a 2020-2021-es Európai Kupa küzdelmekben az elmúlt három év összesített eredményeit veszik számításba, ezen a listán pedig a 29-ik helyen vagyunk, ami azt jelenti, hogy az Európa Kupa mezőnyében a helyünk! Természetesen folytatni szeretnénk a tavalyi remek sorozatot és minél magasabb szinten képviselni az udvarhelyi asztaliteniszt, és bízunk abban, hogy sikerül megteremteni a folytatáshoz szükséges feltételeket! Csapatunk vezetősége megtárgyalta a játékosokkal is a jelenlegi helyzetet és egyöntetűen határoztunk úgy, hogy továbbra is a legjobbak közé akarunk tartozni, így kedden reggel el is küldtük a nevezést az Európai Asztalitenisz Szövetség felé. A vírus okozta nemzetközi helyzet miatt az Európa Kupa küzdelmei 2020 decemberében fognak rajtolni, néhány módosítás terítékre kerül majd a lebonyolítást illetőleg. – írja közleményében a klub.
 
A román Szuperligában érdekelt udvarhelyi csapatnál is megállt az élet a járvány miatt. A játékosok fizetését értelemszerűen ők is csökkentették. A román szövetség egyelőre még nem függesztette fel a bajnokságot, de a folytatást illetően sem közöltek még semmit, csupán a Sport- és Ifjúsági Minisztérium ajánlásait tette közzé, ami az edzések újrakezdését illeti.
 
Fotó: szak.ro
 

A rovat legfrissebb hírei