Ők a legjobbak a nők között


Az Eurobasket.com megnevezte a legjobb játékosokat, akik a romániai női kosárlabda-bajnokságban szerepelnek.

 Az Eurobasket.com nemzetközi szakportál közzétette a 2019–2020. évi női kosárlabda Nemzeti Liga díjazottjainak névsorát.

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-túl Chrissy Givens, Annemarie Gödri-Părău, Andra Mandache és Zoran Mikes vezetőedző, a Szatmárnémeti VSK-tól Bernice Mosby, Maja Malkovics, Oláh Andrea, a Kézdivásárhelyi KSE-től Kayla Mobley és Jade Vega is méltatásban részesült.
 
Az idény legjobb játékosa Sepsi-SIC sportolója Chrissy Givens lett, aki egyben az idegenlégiósok között is mindenkit maga mögé utasított. Az álomcsapatba befért a Marosvásárhelyi Sirius kosarasa Brittney Dunbar, mint a legjobb védekező játékos. A szezon legjobb edzőjének járó elismerést Zoran Mikes érdemelte ki.
 
A legjobb ötös Biljana Pesovics (Brassó), Alina Chivu (Targoviste), Bernice Mosby (Szatmárnémeti), Chrissy Givens (Sepsi-SIC), Kayla Mobley (KSE) alkotja a szakportál szerint.
 
A legjobb hazai játékosokból álló ötösben két sepsiszentgyörgyi játékos is található Annemarie Godria-Parau, illetve Andra Simina Mandache révén, míg a legjobb légiós ötösben Chrissy Givens (Sepsi-SIC), Bernice Mosby (Szatmárnémeti) és Kayla Mobley (KSE) található meg.

A rovat legfrissebb hírei