Ő a cserekirály!


A meccsek szinte felén nyerőt húzott!

A jól ismert labdarúgó-közhely szerint az edzők szakértelmének egyik ismérve, hogy mennyire tud belenyúlni a mérkőzés menetébe egy-egy cserével. Nos, a Gaztea Sporturilor megvizsgálta, a román élmezőnyben melyik edző a cserekirály?

A végeredmény egyáltalán nem meglepő: a zsinórban harmadik bajnoki címére törő Dan Petrescu, a Kolozsvári CFR mestere magasan a legihletettebbnek bizonyult, ha cserékről van szó.

A sportnapilap statisztikái szerint ugyanis az idei 28 forduló során 13 mérkőzésen is nyerőt húzott a Chelsea egykori baloldali védője. Azaz: a meccsek szinte felén lőtt gólt, vagy adott gólpasszt a cserepadról beálló játékos. Mindez akkor is megsüvegelendő arány, ha figyelembe vesszük, hogy a kolozsváriaké messze a legjobb és legkiegyensúlyozottabb keret. Billel Omrani például hat gólt és egy gólpasszt jegyez csereként….

Összehasonlításként, a felsőház hat csapata közül a FCSB és az Astra 8-8 ilyen bajnokit tud felmutatni, a másik erdélyi gárda, a Medgyesi Gaz Metan pedig csupán hatot.

A rovat legfrissebb hírei