Ilyés Ferenc marad Tatabányán


Még egy évet biztosan a pályán lesz a magyar válogatott korábbi játékosa.

A korábbinál szűkebb kerettel is a harmadik hely megszerzéséért küzd majd a következő idényben a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdacsapata.

Marosi László klubelnök az M1 aktuális csatornának azt mondta, hogy Tatabányán évek óta a harmadik hely megszerzése a cél, és bár éles lesz a verseny, a megváltozott körülmények között sem adják ezt föl. Elismerte, hogy a félbeszakadt szezonban anyagi nehézségekkel küszködtek - általában bő egyhónapos csúszásuk volt -, de kiemelte, hogy menet közben egyetlen támogató sem hagyta el őket, inkább arról volt szó, hogy nem olyan mértékben vagy nem olyan ütemezésben érkeztek a pénzek, ahogy szerették volna. Ehhez jött még, hogy a koronavírus-járvány is nehezítette a helyzetüket, így „sok mindent meg kell még oldani”.

A Tatabánya a negyedik helyen állt, amikor a bajnokságot befejezettnek nyilvánította a szövetség, de Marosi úgy véli, „normális menetben” harmadikok lehettek volna, mert a Veszprémmel és a Szegeddel már lejátszották az oda-vissza mérkőzéseket, a konkurencia pedig hozzájuk látogatott volna.

Emlékeztetett rá, hogy sérülések is akadtak a csapatnál, és mindent beleszámítva tízen távoztak, így nagyon átalakult a keretük. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy vannak stabil pontok, például Juhász Ádám és Győri Mátyás.

– A középtől a jobb oldalunk tulajdonképpen változatlan maradt, tehát vannak olyan egységei a csapatunknak, amelyekre Vladan Matics és stábja szerintem támaszkodhat egyből az első mérkőzésektől. A rutin is megmaradt, Ilyés Ferenc marad még egy évet. Minden poszton két játékosunk van, balátlövőben három. Szerintem egy szűkebb, de hatékony keretünk lesz – mondta.

A 38 esztendős székelyudvarhelyi születésű Ilyés 2016 óta van a tatabányai csapatnál, de visszavonulásáig oszlopos tagja volt a magyar válogatottnak is.
Ami biztos a Tatabányával kapcsolatosan, hogy a szintén székelyföldi Szász András nem marad ott, hiszen pár nappal korábban aláírt a Bukaresti Dinamóhoz.

A rovat legfrissebb hírei