Visszalépnek az erdélyiek az élvonalból


A klub utánpótlás-vonalon folytatja tevékenységét.

Nem indul el a román férfi kosárlabda élvonalbeli bajnokságának 2020-2021-es idényében a Máramarosszigeti VSK csapata! A szomorú hírt az erdélyi klub saját Facebook-oldalán közölte.

A Máramarosszigeti VSK három évvel ezelőtt jutott fel az élvonalba. Az elmúlt időszakban folyamatosan gondot okozott a megfelelő otthon hiánya, hisz a gárda a helyi Faipari Líceum tornatermében (!) játszotta mérkőzéseit. A közösségi oldalon közzétett közleményben is a megfelelő borítású pálya hiányát jelölték a visszalépés okaként – egyszersmind reményüknek adva hangot, hogy a 37.000 lakosú, Tisza-parti városnak belátható időn belül lesz élvonalbeli meccsek rendezésére alkalmas sportcsarnoka.

Az egykori Máramaros vármegye székhelyének csapata a román férfi élvonal alsó házának számító Sárga csoportban szerepelt az idén, amelynek utolsó helyén zártak 3 győzelemmel és 14 vereséggel. Magyarország fa- és sókereskedelmének hajdani központja nem marad azonban kosárlabda nélkül, a VSK ugyanis az U20-as csapattal folytatja a tehetséggondozást.

A Kosztelnik Emil vezette gárda keretében eddig is számtalan fiatal tehetség játszott. A klub közleménye szerint nekik több élvonalbeli ajánlatuk is van már – köztük a 19 éves Krácz Mihálynak is.

Máramarossziget lakosságának jelenleg mintegy 17,5% magyar nemzetiségű, ez a szám 1910-ben viszont még 44,5% volt...

fotó: www.facebook.com/Club-Sportiv-Municipal-Sighetu-Marmatiei

A rovat legfrissebb hírei