Ami Romániában tilos, azt Magyarországon engedélyezik


Visszatérhetnek a nézők a stadionokba, igaz korlátozás mellett, Magyarországon.

Mától visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre Magyarországon. A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendelet szerint a „szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett”, amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket.

A nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, közvetlenül egymás mögött nem ülhetnek és köztük legalább 1,5 méter védőtávolságot kell biztosítani.

Szabadtéri rendezvénynek minősül az olyan program, amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik, vagy amely során a nézőket az időjárás miatt sátorral védik (például cirkuszsátor), illetve azok is, amelyek a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlanak (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi).

A rendelet a kihirdetést követő napon, azaz csütörtöktől (mától) lép életbe. A labdarúgó NB I és a Magyar Kupa mérkőzései a koronavírus-járvány miatti szünetet követően múlt szombattól folytatódtak zárt kapuk mögött.

Romániában jelen pillanatban még egy sporteseményt sem szerveztek és leghamarabb a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság küzdelmei kezdődnek leghamarabb június közepén. Ám az biztos, hogy nézők nélkül, zárt kapus meccsek várhatóak. És ezen korlátozás minden bizonnyal egy jó ideig fennmarad elnézve a különböző miniszterek nyilatkozatait…

Fotó: MTI

A rovat legfrissebb hírei