Nem várt döntés Belgiumban - Bölöni sebeit tépegeti a szövetség


Döntött a Belga Labdarúgó Szövetség az országos kupa sorsáról.

Annak ellenére, hogy a bajnokságot lezártnak tekinti, az országos kupa döntőjét megrendezi a Belga Labdarúgó Szövetség. Az RBFA csütörtöki döntése értelmében augusztus elsején csap össze a döntőben a bajnok Brugge és a negyedik helyen végző Antwerp csapata.

Annak idején elsőként zárta le a bajnokságot Belgium, a kupa tekintetében viszont más döntést hozott: befejezik a sorozatot. Tekintve, hogy már csak egyetlen meccsről, a döntőről van szó, ennek nyilván könnyebb volt időpontot is találni a naptárban, szemben azzal a 11 fordulóval, ami a bajnokságból még hátra maradt.

Így tehát a Belga Kupa döntője gyakorlatilag a következő szezon nyitánya lesz. A helyzet azonban egy tekintetben mindenképpen bizarr: egy sor olyan játékos, akik végigküzdötték a kupaszezont, már biztosan nem arathatják le munkájuk gyümölcsét. Sokuknak ugyanis addig lejár a szerződésük, vagy más klubhoz igazolnak.

Igaz ez az edzőkre is és különösen fájó a helyzet Bölöni László számára. A marosvásárhelyi szakember a Sporting Lokeren, az akkor hivatalban lévő bajnok Genk, a Standard Liege és a Kortrijk „testén” keresztül vezette a döntőben csapatát, a Royal Antwerpent, amelytől azonban azóta távozott. A Brugge elleni fináléban az a horvát Ivan Leko ül majd az erdélyi mester helyén, aki legutóbb bajnoki címre vezette a …. Brugge csapatát.

 

A rovat legfrissebb hírei