Tíz hét alatt öt selejtező vár Herczegre és a lányokra


Az UEFA elkészítette az Eb-selejtezők módosított időpontját.

A koronavírus-járvány miatt komoly módosításra szorult a női labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek a programja is. Mi több, magát a tornát is el kellett halasztani egy évvel, így 2021 helyett 2022-ben rendezik majd meg. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön tette közzé az új programot, amely alapján a lányokra szeptember 18. és december 1. között öt mérkőzés vár.

Nem lesz könnyű dolga a székely játékosokra nagyban támaszkodó válogatottnak, hiszen a sűrű program mellett az is nehezíti majd a felkészülésüket, hogy három mérkőzést is idegenben kell megvívniuk: szeptember 18-án Belgiumban, október 23-án Litvániában, december elsején pedig Horvátországban lépnek pályára. Ezen kívül szeptember 23-án fogadják Horvátországot, október 27-én pedig Litvániát.

A román válogatott selejtezőcsoportjában eddig 3-0-ra legyőzte Litvániát, de 1-0-ra kikapott Belgiumtól és 6-0-ra Svájctól. Ezzel Belgium és Svájc mögött, de Horvátország és Litvánia előtt a 3. helyen áll. A selejtező mérkőzéseken és a felkészülési találkozókon rendszerint lehetőséget kapott Geréd Erika és Barabási Kinga (székelyudvarhelyi Vasas Femina), Herczeg Andrea és Papp Szidónia (FC Szent Mihály), Godér Brigitta (Győr) és Balázs Csilla (Diósgyőr) is.

Az Európa-bajnokság új időpontja 2022. július 6-31.,a helyszínek pedig Brighton & Hove (Brighton Community Stadium), Londra (Brentford Community Stadium), Manchester (Manchester City Academy Stadium), Milton Keynes (Stadionul MK), Nottingham (City Ground), Rotherham (New York Stadium), Sheffield (Bramall Lane) és Southampton (St Mary’s Stadium).

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei