Alakul a Brassói Corona kerete


15 hazai játékost jelentett be a Brassói Corona jégkorongcsapata, akikkel megegyetek a folytatásban.

 Lassan nincs olyan klub a jégkorong Erste Ligában, ahol nem indult volna be a mozgás, ami a soron következő idényt illeti. Ezúttal a Brassói Corona nem kevesebb, mint egy 15 nevet tartalmazó listát adott közzé, akikkel sikerült megegyezniük.

Ezen a listán olyan játékosok vannak, akik már a tavalyi keretben is ott voltak. Vannak viszont érdekességek.
 
Egyrészt Albert Zagidulin esete, akire a Corona közleménye külön is kitér miszerint a szezon kezdetéig megkapja a román állampolgárságot, így nem fog légiósnak számítani. Ez hatalmas erősítés lesz számukra.
 
Ugyancsak nagy erősítésnek fog számítani Radim Valchar. A legutóbbi idény elején a Csíkszeredai Sportklubtól viharos körülmények között távozó cseh sportoló, aki egyébként megkapta a román állampolgárságot is, aláírt a Cenk alattiakhoz. A legutóbbi idényt a szlovák extraligában szereplő DVTK Jegesmedvéknél zárta, remek mutatókkal.
 
A keretben eddig összesen három honosított játékos van, akikhez hozzájön még Zagidulin.
 
Íme a jelenlegi keret
Kapusok: Patrik Polc, Tőke Zoltán.
Hátvédek: Mihály Ede, Gajdó Tamás, Andrei Haraga.
Csatárok: Roberto Gliga, Radim Valchar, Tranca Dani, Péter Balázs, Molnár Zsombor, Molnár Zoltán, Albert Zagidulin, Gajdó Balázs, Rares Vasile és Pavlo Boriszenko.
 
Ami a tavalyi keretből hiányzó hazai játékosokat illeti, ők a következők (egyelőre): Bors Huba, Szabó Dávid, Bíró Gergő, Bíró Mátyás, Bíró Ottó és Zsók Levente.
 
Fotó: Daniel Maximilian Milata

A rovat legfrissebb hírei