Olimpiai csapatban a háromszékiek kapitánya


Közös felkészülésen az olimpiai tornára készülő női 3x3-as kosárlabda válogatott.

 A román három a három elleni női kosárlabda-válogatott a következő két hónapban felkészülésen vesz részt, az összetartásra pedig a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC csapatkapitánya, Annemarie Gödri-Părău is behívót kapott, akárcsak Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia, Anca Șipoș, Alexandra Uiuiu, Florina Stănici, Elisabeth Pavel, Sonia Ursu-Kim és Ashley Walker.

Pavel a napokban érkezett haza Olaszországból, így a következő két hetet házi elkülönítésben tölti, míg Ursu-Kim Dél-Koreában, Walker pedig az Egyesült Államokban tartózkodik.
 
A jövő évi tokiói olimpiára készülő csapat és a szakmai stáb is átesik a kötelező koronavírus-teszten, majd június 1-jén kezdik a felkészülést, amely július 29-ig tart. Amíg a teszteredményekre várnak, a sportolók hazai környezetben, egyénileg készülnek, majd június 4-én kezdődik az összetartás.
 
A következő 3 hétben együtt edzenek az olimpiai központban, majd egy hetet otthon töltenek, ezt követően pedig július 2-án újabb háromhetes felkészülés kezdődik, ezúttal Elisabeth Pavel is jelen lesz. A Román Kosárlabda-szövetség közlése szerint a szigorú egészségügyi előírásokat betartva végzik a fizikai, technikai és taktikai felkészülést.
 
A román 3x3-as női válogatott biztos résztvevője az ötkarikás játékoknak akárcsak Oroszország, Kína, illetve a rendező Japán.
 
Fotó: baschet.ro
 

A rovat legfrissebb hírei