Húsz perc jutott a kézdialmási csatárnak a Fradi ellen


Csak a Ferencváros játékosai lőttek gólt, mégsem nyertek a zöld-fehérek.

Vasárnap késő este a Puskás Akadémia FC - Ferencváros találkozóval ért véget a magyar labdarúgó NB I 26. fordulója – egyben az első a koronavírus-szünet után. A mérkőzésen ugyan csak ferencvárosi játékos talált kapuba, mégis 1-1-es döntetlen lett a vége. Az összecsapás a 68. percében a kézdivásárhelyi születésű, de Kézdialmáson nevelkedő és a foci alapjait ott megtanuló Tamás Nándor is pályára lépett a hazaiaknál.

A 19 éves támadó akkor állt be, amikor már kialakult a végeredmény: a 17. percben egy rendkívül látványos egyéni akció végén Tokmac Nguen vezetést szerzett a vendégeknek, majd a 31. minutumban Miha Blazic kapitális hibája után az önfeláldozóan menteni igyekvő Lovrencsics Gergő saját kapujába juttatta a labdát.

Tamás beállása után két perccel ráadásul csapattársa, a holland Yoell van Nieff megkapta második sárga lapját, így az emberhátrányba került felcsútiak védekezésre kényszerültek, aminek következtében a kézdialmási játékosnak nem sok esélye maradt arra, hogy veszélyeztesse Dibusz Dénes kapuját.

Az FC Csíkszereda neveltjének, aki 2017 nyara óta a PAFC profija, az idei bajnoki kiírásban ez volt az ötödik fellépése, összesen 81 percet töltött eddig a pályán. Gólt nem szerzett – nem úgy a Magyar Kupában, ahol 3 találkozón 5-ször talált be. Az idény során kettős igazolással a Csákvár színeiben a második osztályban is pályára lépett, itt 11 mérkőzésen háromszor volt eredményes.

A döntetlennel a Ferencváros őrzi 9 pontos előnyét a tabella élén a Fehérvárral szemben, míg a PAFC húsz ponttal elmaradva a negyedik jelenleg, holtversenyben a Diósgyőrrel. Harmadik a Mezőkövesd.

Puskás Akadémia FC-FTC 1-1 ÖSSZEFOGLALÓ

BAJNOKI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA. AZ M4 SPORT FELVÉTELE.

fotó: pafc.hu

A rovat legfrissebb hírei