Koncertre lehet menni, meccsre nem


Bizarr döntések a lazítások kapcsán.

 Június 1-től, azaz a mai naptól kezdve újabb könnyítések léptek érvénybe, ami a járványügyi helyzetet illeti. Többek között 500 fő részvételével megrendezhetőek a szabadtéri rendezvények, de kinyithatnak a terasszal rendelkező kocsmák, kávézók, szórakozóhelyek is.

A sport viszont szigorú tiltás alatt van. Csak azon sportágak „nyithatnak” amely rendezvényeket szabad térben rendezhetnek meg, ám a szurkolók teljes mértékben ki vannak zárva.
 
Ezen szabályozás heves vitákat nyitott, hiszen egyértelmű megkülönböztetés. A viták oka, hogy a stadionokban nagyon egyszerűen kivitelezhető, hogy a megfelelő távolságtartást betartva szurkolókat engedjenek be. Főleg olyan körülmények között, hogy a stadionok többségének több ezres a befogadóképessége…
 
Elég csak a labdarúgó másodosztályra gondolni. Az aradi Motorul stadion 4.000 fő, a ploiesit Ilie Oana 15.000, a Rapid stadionja 17.000, a Mioveni 10.000, míg a Turnu Magureleben levő stadion 2.000 nézőt tud összességében befogadni.
 
Igaz jelen pillanatban Romániában még egy bajnokság sem folytatódik. Legközelebb ehhez a labdarúgók állnak, de a kézilabdában a másodosztály is folytatódik valamikor, miként a Román Kosárlabda Szövetség nyári bajnokságot szeretne szervezni. Ugyanakkor a teremben zajló sportok közül a teremlabdarúgó-bajnokság döntője is hátra van, de az asztaliteniszezők Szuperligáját sem zárták még le.
 
Fotó: kicker.de

A rovat legfrissebb hírei