Magyar válogatott játékost igazolt a GYHK


A csíki nevelésű ám a MAC Budapestnél kiteljesedő sportoló a Gyergyói HK-hoz írta alá.

 Meglepő és egyben bombaigazolásnak mondható hírrel rukkolt elő a Gyergyói HK jégkorongcsapata, amely megszerezte a 21 esztendős Szigeti Ákos aláírását.

Szigeti 2014-ig pallérozódott szülővárosának, Csíkszeredának, ifjúsági csapataiban, majd továbbfejlődése érdekében a MAC Budapesthez igazolt, de kipróbálta magát a tengeren túlon is. Ifjúsági évei során végigjárta a korosztályos magyar válogatottakat, sőt az idén a felnőtt váálogatottba is meghívót kapott.
 
Szigeti a 10. biztos játkosa a GYHK-nak Jordon Cooke, Timur Raszulov, Igor Bobcek, Góga Attila, Csergő Hunor, Péter Zsolt és Ferencz-Csibi Róbert, Szabó Krisztián, valamint Eric Neiley után.
 
A szlovákiai Extraligában töltött két szezon tapasztalatával érkezik a Gyergyói Hoki Klubhoz Szigeti Ákos. Örülünk, hogy a kiemelkedően tehetséges fiatal játékos a mi csapatunkat választotta, és a piros-fehér mezben igyekszik majd bizonyítani, hogy igazi erősítést jelent majd az Erste Ligában és a hazai színtéren ránk váró kihívásokban.

A csíkszeredai születésű, 21 éves támadó a MAC Újbuda színeiben szerepelt az elmúlt két szezonban az Extraligában, de kölcsönben a Schiller-Vasas és a HKB Budapest együttesét is erősítette néhány mérkőzésen.
18 évesen Amerikába, a WSHL ligába igazolt, ahol 43 meccsen ért el 49 pontot.

Magyarország U18-as és U20-as válogatottjával is aranyérmet ünnepelhetett a divízió IB világbajnokságokon.
A magyar felnőtt jégkorong válogatottban tavaly ősszel mutatkozhatott be és 6 alkalommal léphetett pályára Magyarország legjobbjai között.
Isten hozott, Ákos!
Hajrá Gyergyó!

– írja a GYHK közösség oldalán.
 
Fotó: macbudapesthockey.hu / Pórszász Áron
 

A rovat legfrissebb hírei