Szabó bajnok, Szabó ezüstérmes – „másfél” bajnoki címet ítéltek a Steauának


Véget ért a román vízilabda 2019-2020-a szezonja.

Kész vége! A Román Vízilabda Szövetség keddi ülésén hivatalossá tette azt, amit Calin Gavrus elnök korábban bejelentett: véglegesen véget ért a koronavírus miatt félbeszakított férfi és női bajnokság. Döntés született arról is, hogy az aktuális tabella alapján bajnokot hirdetnek és érmeket osztanak ki. A döntés legnagyobb nyertese a Steaua, amely egyszerre „másfél” bajnoki címet is bezsebelt. Tegyük hozzá gyorsan, nem érdemtelenül.

A férfiaknál ugyanis Szabós István János csapata 12 ponttal vezetett a Nagyváradi CSM előtt, így Szabó Rolandnak, Kováts Viktornak és Czenk Ferencnek be kellett érnie a második hellyel és az ezüsttel. A bronzérmet a Dinamo szerezte meg, így Demeter Szilárd és Kari Péter is éremmel zárta a szezont.

A negyedik helyen a Corona Brassó, az ötödiken a Bukaresti Sportul végzett. A hatodik hely az Amefa Aradnak és Nagy Péternek jutott, hetedik lett a szintén fővárosi Rapid, míg az utolsó, nyolcadik helyezett a Poli Kolozsvár lett, soraiban Antal Norberttel, Vesa Márkkal, Biriny Erikkel, Urkán Péterrel és Barátosi Róberttel.

A lányoknál megosztott bajnoki cím született, amelyen a Steaua és a Rapid (fotó) osztozik. A bajnokságban sajnos csak három csapat vett részt, a harmadik pedig a szintén bukaresti Dinamo. A keddi döntés értelmében tehát Szeghalmi Krisztina és Bonca Xénia a Steaua, Laboncz Nikolett és Tóth Johanna pedig a Rapid színeiben lett bajnok, míg Mocanu Erika nyakába bronzérmet akaszthatnak.

fotók: csasteaua.ro/clubulrapid.ro

A rovat legfrissebb hírei