Nyert a Sepsi OSK és a CFR


Letudták az első felkészülési meccseket.

 A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR is pályára lépett a labdarúgó első osztály folytatása előtt.

A Leo Grozvu által felkészített háromszékiek a Chindia Targoviste alakulatát fogadták, akik ellen kétszer hatvan percet játszott. Mint ismert eredetileg az FK Csíkszereda kellett volna legyen az ellenfél, ám végül a csíkiakat a szakszövetség nem engedte pályára lépni.
 
A félidőben Fülöp Lóránd góljával vezetett az OSK, majd a fordulást követően Achabar is betalált. A hátralevő időben a piros-fehéreknek több helyzetük is volt, de a kapu előtt nem voltak elég pontosak. Erre pedig a Chindia góllal válaszolt, de egyenlíteni nem tudott. A háromszéki csapatból mindenki játéklehetőséget kapott kivéve a sérüléssel küszködő Gál-Andrezly, illetve Karanovic.
 
– Furcsa volt nézők nélkül pályára lépni, miként az is furcsa volt, hogy nem voltak hivatalos játékvezetők, vagy épp tét. Mindenképp látni akartuk látni a fiúkat, hogy hol tartanak, min kell javítani. Nagyvonalakban viszont elégedett vagyok a látottakkal és a hozzáállással, bár volt, aki fejben nem volt ott. A keretnek, ahogy látom, kell majd három-négy forduló – fogalmazott Leo Grozavu a klub közösségi oldalának.
 
A Sepsi OSK-hoz hasonlóan a Kolozsvári CFR is letudta első meccsét, méghozzá a Miriuta Laci által felkészített Nagyszeben ellen. Dan Petrescu legénysége már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát, amikor Rondon és Perreira betalált. Érdekesség, hogy ekkor a kolozsváriaknál nagyrészt a tartalékok szerepeltek. A második félidőre léptek pályára az első 11 játékosai. Ekkor viszont a vendégeknek sikerült betalálniuk kialakítva a végeredményt.
 
A Sepsi OSK-nak nem lesz több meccs a jövő szombati rajtig, míg a CFR a tervek szerint hétfőn a Medgyessel gyakorol még egyet, bár hivatalos tájékoztatás erről nem érkezett.
 
Felkészülési mérkőzések
Sepsi OSK – Chindia Targoviste 2–1 (1–0)
Kolozsvári CFR – FC Hermannstadt 2–1 (2–0)
 

A rovat legfrissebb hírei