Két variáció egy témára


Hogyan is kellene befejezni a másodosztály küzdelmeit.

 A női- és férfi kézilabda-bajnokságok első osztályainak küzdelmeit a Román Kézilabda Szövetség (FRH) némi hezitálás után befagyasztotta és nem hirdettek bajnokot. Ugyanakkor a másodosztály nyolc legjobb csapat egy nyolcas döntő formájában pályára kell lépjen.

Erről kell döntés szülessen, amelyre a szakszövetségnek két terve van.
 
Kezdjük ott, hogy mindkét mezőnyben a négy regionális csoport első két helyezettje jutott be ezen nyolcas döntőben. A csoportköröket ugyan nem sikerült végigjátszani, de szinte mindenhol elég egyértelmű volt, hogy mely csapatok lesznek jogosultak döntőt játszani.
 
A női mezőnyben a Galaci VSK, a HCF Piatra Neamt, a Konstancai Neptun, a Bukaresti Stiinta, a CS Dacia Mioveni, a CS Activ Prahova Ploiesti, a Kisjenői Crisul és a Marosvásárhelyi VSK, míg a férfiaknál a Székelyudvarhelyi Szejke SK, a CSU Suceava, a CS Botosani, a CS Medgidia, a CSM Alexandria, a Kolozsvári U, a Nagyváradi VSK és a Nagyszentmiklósi Unirea érdekelt a fináléban.
 
A FRH-nak két forgatókönyve van.
 
Az első forgatókönyv szerint egy ötnapos torna keretében a csapatokat két csoportra osztaná, ahonnan a két csoport első két helyezettje játszaná az elődöntőt, majd a döntőt.
 
A második variáns szerint négy nap állna a csapatok rendelkezésére, hogy letudják a tornát, amelyet egyenes kiesési rendszerbe szerveznének meg.
 
Döntés ma várható. Az viszont biztos, hogy a női mezőnyből három, míg a férfiaknál két feljutó lesz. Továbbá az is biztosnak tűnik, hogy a csapatok várhatóan csak június 15. után térhetnek vissza a pályára és várhatóan július végén, augusztus elején szerveznék meg a tornákat.
 
Fotó: kezilabda.ro
 

A rovat legfrissebb hírei