A hogyanra választ kaptunk, a mikorra nem!


Döntött a Román Kézilabda Szövetség a másodosztály küzdelmeiről.

 Videokonferencia gyűlést szervezett a Román Kézilabda Szövetség a másodosztály döntő tornája kapcsán felmerült kérdések megvitatására. A kérdések felére választ kaptunk.

A női mezőnyben a Galaci VSK, a HCF Piatra Neamt, a Konstancai Neptun, a Bukaresti Stiinta, a CS Dacia Mioveni, a CS Activ Prahova Ploiesti, a Kisjenői Crisul és a Marosvásárhelyi VSK, míg a férfiaknál a Székelyudvarhelyi Szejke SK, a CSU Suceava, a CS Botosani, a CS Medgidia, a CSM Alexandria, a Kolozsvári U, a Nagyváradi VSK és a Nagyszentmiklósi Unirea érdekelt a fináléban.
 
Előzetesen a szakszövetség két tervet dolgozott ki a folytatásra. 
 
Az első forgatókönyv szerint egy ötnapos torna keretében a csapatokat két csoportra osztaná, ahonnan a két csoport első két helyezettje játszaná az elődöntőt, majd a döntőt.
 
A második variáns szerint négy nap állna a csapatok rendelkezésére, hogy letudják a tornát, amelyet egyenes kiesési rendszerbe szerveznének meg.
 
Végül előbbi mellett döntöttek. Ugyanakkor időpontról nem sikerült megállapodni. Azt viszont sikerült eldönteni, hogy csak azon játékosok léphetnek pályára, akiknek érvényes szerződésük van a csapatukkal, továbbá a klubok július 15-ig kell közöljék, hogy vállalják a tornát, avagy nem.
 
A csoportok, férfiak
1-es csoport: CSU Suceava, Székelyudvarhelyi Szejke SK, Nagyszentmiklósi Unirea, CSM Alexandria.
2-es csoport: CS Botosani, CS Medgidia, Kolozsvári U, Nagyváradi VSK.
 
A csoportok, nők
1-es csoport: Marosvásárhelyi VSK, Galaci VSK, Dacia Mioveni, Bukaresti Stiinta.
2-es csoport: HCF Piatra Neamt, Konstancai Neptun, CS Activ Prahova Ploiesti, Kisjenői Crisul.
 
A női mezőnyből három, míg a férfiaknál két feljutó lesz.

Fotó: handbalmania.ro

 

A rovat legfrissebb hírei