Jelentős megszorítások várhatóak az erdélyi klubnál!


Ennyiből gazdálkodtak az idén, erre számíthatnak a játékosok jövőre.

Jelentősen csökken jövőre a román labdarúgó élvonalban szereplő FC Hermannstadt költségvetése. Erről a klub egyik tulajdonosa, Claudiu Rotar beszélt a Gazeta Sporturilor napilapnak.

Az üzletember elárulta, a nagyszebeni klub idei költségvetése nagyjából 3,2 millió euró volt, jövőre viszont mintegy 25%-os csökkentéssel számolnak. „Nem a játékosok fizetését akarjuk csökkenteni, egyéb területeken igyekszünk majd megszorítani a nadrágszíjat”, jelentette ki.

Tény, hogy az előző két szezonnal ellentétben a következő idényben a Hermannstadt végre már Nagyszebenben rendezheti hazai mérkőzéseit, így az „albérlettel” járó költségektől (utazás, szállás, stadion bérlése, stb…) mindenképpen mentesül a klub.
Rotar azt is elárulta, a tulajdonosi kör új tagja, a játékosügynök Anamaria Prodan első lépésben 350.000 euróval segítette ki az egyesületet. Itt kell megjegyeznünk, hogy mivel a Román Labdarúgó Szövetség előírásai nem teszik lehetővé, hogy játékosügynök benne legyen valamely klub vezetőségében, így papíron Anamaria lánya, Rebecca Prodan vásárolt tulajdonrészt, ő foglal majd helyet az igazgatótanácsban is.

Szó esett Vasile Miriuta vezetőedző szerződésének meghosszabbításáról is, amellyel kapcsolatban Rotar elmondta: ugyan szóban már megegyezett a korábbi magyar válogatottal a hosszabbításról, a szakember sorsa immár nem csak rajta, hanem az új tulajdonosokon is múlik.

A nagyszebeniekkel kapcsolatos hír továbbá, hogy egy másik, szintén a Gazeta Sporturilornak adott nyilatkozatában Prodan elmondta: elsősorban a spanyol és a portugál piacról igyekszenek majd megerősíteni a csapat keretét.

fotó: facebook.com/hermannstadt.fc

A rovat legfrissebb hírei