Döntetlen a nagy gólok meccsén


Az öt alapembere nélkül felálló FC Hermannstadt pontot mentett Sepsiszentgyörgyön.

 Több, mint három hónapnyi kényszerpihenő után elindult a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A nyitómeccsen az FC Voluntari 3–0-ra győzte le az Academica Cliniceni alakulatát, hogy ezt követően a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a FC Hermannstadtot fogadja.

Zárt kapuk mellett, amely viszont nem tántorította el a hazai drukkerek egy maroknyi magját, hogy ne a stadion szomszédságából kövessék az eseményeket, vagy épp a pálya melletti tömbházak erkélyéről, ablakából.
 
A két csapat játékosait pedig az „Oly távol vagy tőlem és mégis közel, történjen bármi, mi veletek vagyunk” felirat fogadta. Ez pedig hatotta a hazai labdarúgókra, akik jóval aktívabbak voltak. Ami nem is csoda, hiszen a Miriuta László által dirigált szebeni csapatból öt légiós – Gabriel Debeljuh, Kévin Rimane, Jo Santos, David Caiado és Tiago Almeida – alapember hiányzott, miután nem volt meg az elégséges koronavírus tesztjük ahhoz, hogy pályára lépjenek.
 
Miriuta pedig a védelmet szervezte meg jól és ebből kifolyólag rengeteg volt a kisebb-nagyobb szabálytalanság az első 45 percben. Igaz a 25. percben egy pazar Safranko-Fülöp Isti kényszerítőzés után utóbbi lőtt gólt megszerezve a vezetést.
 
A szünetben a vendégek három cserét is végrehajtottak, ami alaposan bevált. A kezdő sípszót követően egy előrevágott labdát elnéztek a haza védők és a csereként beálló Yazalde bő 17 méterről hatalmas gólt lőtt a kapujától 7-8 méterre levő Niczuj hálójába.
 
A folytatásban hiába nyomott az OSK, kevés lehetősége volt és ezekből is csak Fülöp Isti, illetve Achahbar helyzeteit lehetett feljegyezni. Maradt végül az igazságosnak mondható döntetlen.
 
A Sepsi OSK legközelebb kedden este 20 órától lép pályára, amikor a FC Volntarit fogadja, míg a szebeniek a Dinamót kellett volna fogadják, de azon összecsapás elmarad, miután koronavírus fertőzött van a bukarestiek stábjában.
 
Alsóház, 3. forduló
FC Voluntari – Academica Cliniceni 3–0
 
Sepsi OSK–FC Hermannstadt 1–1
Gólszerzők: Fülöp I. (25.), illetve Yazalde (46.).
 

A rovat legfrissebb hírei