Feltartóztathatatlanok a Kovács-tesók!


Megnyerte a korosztályos Román Nemzetközi Nyílt Sakkbajnokságot a szatmárnémeti testvérpár.

Megnyerte a hétvégén rendezett korosztályos Román Nemzetközi Nyílt Online Sakkbajnokság csapatversenyét a Szatmárnémeti Vointa korosztályos együttese. Az eset érdekessége, hogy a partiumi csapat egyik tagja két évvel fiatalabb korcsoportjánál. Ám olyan kicsiknek, amilyen ő, még csak versenyt sem rendeznek!

A mindössze 6 éves Kovács Balázs ugyanis testvérével, Kovács Ábellel és a máramarosszigeti Sofineti Alexandruval az oldalán végzett az első helyen a 8 évesek között! A kis Balázs remeklése persze nem meglepetés, az év elején ugyanis megnyerte az iskolásoknak kiírt országos bajnokságot Kovásznán – holott ő még csak óvodás. Ezzel pedig kvalifikálta is magát a világbajnokságra, amelyet novemberben rendeznek meg Panamában.

A Kovács Balázs, Kovács Ábel és Sofineti Alexandru alkotta Vointa az online bajnokság rapid versenyében végzett az élen a hétvégi megmérettetésen. Amelyen több ország (Románia mellett Moldova, Ukrajna és Észak-Macedónia) több csapata is részt vett Erdélyből Marosvásárhely, Temesvár, Nagybánya és Brassó is képviseltette magát. A legkisebbek kategóriájában például 14 csapatot utasított maguk mögé a Kovács-Kovács-Sofineti hármas.

Kovács Balázzsal kapcsolatos hír továbbá, hogy egy héttel korábban egy moldovai versenyen végzett a 3. helyen – a hét évesek között.

fotó: http://satumareopen.com/

A rovat legfrissebb hírei