Fülöp István a forduló álomcsapatában


A Hivatásos Labdarúgóliga közzétette a 3. forduló álomcsapatát.

 Nem kevesebb, mint négy erdélyi csapat öt játékosa kapott helyet a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) álomcsapatában a Liga 1. 3. fordulóját követően.

A „kezdő tizenegyben” ott van a Kolozsvári CFR kapusa Araluskis, akinek hathatós közreműködésével sikerült győzniük az örök rivális FCSB ellen. A Fellegváriak másik játékosa Ciprian Deac is ott a listán, akit mint a mérkőzés legaktívabb játékosaként van helye az álomcsapatba.
 
A középpályán ott van viszont a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK játékosa Fülöp István is, aki egy parádés kényszerítő után szerzett vezetést a FC Hermannstadt ellen. Fülöp gólja mellett igen aktív volt, több próbálkozása is volt még.
 
A meccs másik főhőse Yazalde volt, aki becserélését követően azonnal gólt szerzett a kimozduló Niczuj fölött egyben beállítva a találkozó 1–1-es végeredményét.
 
Az oldal viszont kiemeli a Medgyesi Gaz Metan középpályását Fofanat is, aki nagyon sokat tett azért, hogy csapata emberhátrányban is 0–0-t érjen el az Astra Giurgiu vendégeként.
 
A forduló álomcsapata
Kapus: Giedrius Arlauskis (Kolozsvári CFR).
Hátvédek: Andraz Struna (FC Voluntari), Virgil Ghiţă (Viitorul), Bogdan Planic (FCSB).
Középpályások: Ciprian Deac (Kolozsvári CFR), Andrei Ciobanu (Viitorul), Boubacar Fofana (Medgyesi Gaz Metan), Fülöp István (Sepsi OSK).
Támadók: Gabriel Iancu (Viitorul), Yazalde Gomes (FC Hermannstadt), Alexandru Măţan (FC Voluntari).
A forduló trénere: Mihai Teja (FC Voluntari).

A rovat legfrissebb hírei