Fél évszázad után lehetnek ismét az élvonalban!


A román szakszövetség felkérte őket, az aradiak pedig igent mondtak.

Fél évszázad után kerülhet vissza a román férfi röplabda élvonalának térképére Arad városa! A Román Röplabda Szövetség (FRV) ugyanis felkérte a Maros-parti város csapatát, vegyen részt a Divizia A1 2020-2021-es szezonjának küzdelmeiben.

A szövetség lépésének háttere összetett. Egyrészt, a koronavírus miatti válság magával söpörte a bodzavásári csapatot, amely a kialakult anyagi nehézségek miatt megszűnt. Másrészt az Aradi UVVG Pro Volei együttese megnyerte a második osztály nyugati csoportját, ezért esett rájuk az FRV választása.

Az aradiak elnöke, Radu Sabau a livearad.ro portálnak elmondta, az élvonalbeli szerepléshez mintegy 200.000 eurós (mintegy 960 ezer lej, 70 millió forintra) költségvetésre lenne szükségük, de ígéretet kapott a városi és megyei önkormányzattól.

„Hiba lenne veszni hagyni az alkalmat, hogy 50 év után ismét az élvonalban szerepeljen az aradi röplabda”, jelentette ki. Elárulta, a csapatot továbbra is Andrei Laza irányítja majd játékos-edzőként.

Az UVVG Pro Volei szintlépésével immár négyre emelkedik az aradi csapatok száma a romániai csapatsportok élvonalában az FCC Baschet női kosárlabda, az Amefa férfi vízilabda és a Piros Security női labdarúgó csapatok után. És könnyen lehet, hogy ez a szám ötre emelkedik, az UTA ugyanis toronymagasan vezeti a második osztály tabelláját a férfi labdarúgásban is és esélyesként vág neki a feljutásról döntő rájátszásnak.

Az FRV honlapjának tájékoztatása szerint a következő szezonban a férfiaknál hét erdélyi csapat szerepel majd az élvonalban – az aradiak mellett az UT Temesvár, a CSM Aranyosgyéres, a CS U Kolozsvár, a CS Unirea Dés, az ACS Zilah és a Stiinta Explorarii Nagybánya, míg a nőknél három: a Lugosi VSK, a Balázsfalvai Alba Volei és a CS U NTT Data Kolozsvár.

fotó: aradon.ro

A rovat legfrissebb hírei