Svéd szakember irányítja a gyergyói utánpótlást


A Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékéhez tartozó svéd szakember marad a gyergyói jégkorongozók és trénerek mentoredzője.

 A múlt év végén írta alá mentoredzői kinevezését a svéd Peter Bolin, aki a Gyergyói HK tájékoztatása szerint a soron következő szezonban is a gyergyói-medence jégkorong utánpótlásáért felel.

Bolint a Székelyföldi Jégkorong Akadémia nevezte ki, akinek fő feladata az edzők koordinálása, illetve képzése ugyanakkor ő felel a fiatal jégkorongozó palánták fejlesztéséért is.
 
– Örömünkre szolgál, hogy most is elmondhatjuk, hogy a svéd szakember a Gyergyói Hoki Klub felkérésére továbbra is folytatja a munkát a gyergyói jégkorong fejlesztésének érdekében, szerepet vállalva a Székelyföldi Jégkorong Akadémia életében. Feladata az edzők irányítása, képzése, de a jégkorongozó gyerekek, fiatalok fejlesztéséért végzett munkából is közvetlenül kiveszi a részét. Peter Bolin tehát velünk marad a következő szezonban is. A cél változatlan: az összehangolt, magas szintű szakmai munka, közös törekvés által a gyergyószéki jégkorong-utánpótlásból olyan játékosok nőjenek ki, akik itthon és nemzetközi szinten is sikereket és elismertséget érhetnek el, illetve akikre mindannyian büszkék lehetünk. Mint ismeretes, Peter Bolin edzői karrierje során többek közt a Malmö Redhawks, a Boras HC, vagy a Leksands utánpótlás-nevelésében is dolgozott, Svédország női válogatottjának 5 éven át volt a segédedzője, akikkel két világbajnoki bronzot nyert és egy olimpián is jelen volt. – áll a GYHK közleményében.
 
Fotó: GYHK / facebook

A rovat legfrissebb hírei