Súlyos balesetet szenvedett Gyenes Mani


Az erdélyi Dakar-legenda kénytelen kihagyni a szezon egyik legjelentősebb versenyét.

Szomorú eseményről tájékoztatta követőit kedd késő este Gyenes Emánuel! A terepmotoros hivatalos Facebook-oldalán közölte: balesetet szenvedett, eltörte a lábát.

„Néhány nappal ezelőtt egy edzés alkalmával a jobb lábam törést szenvedett, és most lábadozási időszakban vagyok”, írta ki oldalára a 36 éves szatmárnémeti versenyző.

Ez egyben azt is jelenti, Mani nem vehet részt a nemzetközi versenynaptár egyik kiemelt eseményét, a Red Bull Romaniacs-en. Pedig Gyenes rekorder volt a komoly presztízzsel bíró megmérettetésen: a világon egyedüli módon indult el és ért célba az RBR mind a 16 kiírásán. „Remélem, jövőre növelni tudom a célba érések számát”, zárja a rá jellemző optimizmussal üzenetét.

A Red Bull Romaniacs-et idén július 21–25. között szervezik meg, a helyszín ezúttal is Nagyszeben környéke. Az egyelőre kérdéses, Gyenes részt tud venni a január 3–15. között esedékes 43. Dakar-ralin. A szatmári motoros immár nem csak számunkra, de hivatalosan is Dakar-legendának számít, az ezt igazoló plakettet tavaly vehette át a verseny szervezőitől.

Ezúton is kívánunk neki minél hamarabbi felépülést!

fotó: facebook.com/ManiGyenes

A rovat legfrissebb hírei