Világsztár igazolt Nagybányára!


A tavalyi világbajnokság legjobb beállója a Minaurban folytatja!

Szenzációs átigazolást jelentett be pénteken a Nagybányai Minaur női kézilabdacsapata: leigazolta a svéd Linn Blohmot!

A 28 éves skandináv játékost választották meg a 2019-es világbajnokság legjobb beállójának és bekerült a torna képzeletbeli legjobb csapatába is. Mi több, a Svéd Kézilabda Szövetség alig három hete lezárult szavazásán a szurkolók Blohmot választották 2020 legjobb svéd játékosának!

Blohm eddig klubjaival háromszor nyerte meg a svéd bajnokságot, de 2015-ben az EHF Kupát, egy évre rá a KEK-et is bezsebelte. Játszott korábban a svéd Gustafsbergs és Savehof, valamint a dán Team Tvis Holstebro, a FC Midtjylland és legutóbb a Köbenhavn Handbold csapataiban.

A válogatottal Európa-bajnoki bronzérmet nyert 2014-ben, előtte viszont két világbajnoki címe is van utánpótlásszinten. A svéd válogatottban eddig 98 alkalommal lépett pályára és 244 gólt szerzett.

„Miután anya lett, visszatért és jobb lett, mint valaha! Védekezésben egy szikla, támadásban pedig rendkívül hatékony. A legutóbbi szezonban a válogatott és klubcsapata egyik legfontosabb játékosa volt, nagy lépést tett a világelit irányába”, idézi Henrik Signell svéd szövetségi kapitányt a Minaur honlapja.

fotó: minaur.ro

A rovat legfrissebb hírei