A szezon legnagyobb arányú győzelmével mutatkozott be a székely edző


Csapata igazi közelharcot folytat a feljutásért.

Kiütéses győzelemmel kezdte vezetőedzői megbízatását a svájci második osztályban szerelő Grasshopper Zürich kispadján Kádár Zoltán. A székely edzőt a koronaszünetben nevezték ki Svájc legeredményesebb csapatának kispadjára, a kényszerpihető utáni első játéknapon pedig a „Szöcskék” 5-0 arányban „ugrottak át” az FC Aarau együttesén.

Ez volt a Grasshopper legnagyobb arányú győzelme az idei szezonban, amelyhez Nikola Gjorgjev két góllal (32., 57.), Giotto Morandi (10.), Petar Pusic (43.) és Nassim ben Khalifa (62.) egy-egy találattal járult hozzá.

Győzelmével a Grasshoppers 40. pontjával a liechtensteini Vaduzzal holtversenyben áll a Challenge League 3. helyén, jelentős hátrányban az 53 pontos listavezető Lausanne mögött. Svájcban az első helyezett automatikusan jut fel az élvonalba, a második helyezett pedig pótselejtezőt vív a Super League utolsó előttijével. A második osztályból még 12 forduló van hátra.

Az addig Goran Djuricin segítőjeként dolgozó 54 éves Kádárt május közepén nevezték ki vezetőedzőnek. Az Uzonban született, korábbi 12-szeres román válogatottnak ez az első vezetőedzői megbízatása.

Galerien

Nachwuchs | Informationsveranstaltung zum neuen Fussballstadion

fotó: www.gcz.ch

A rovat legfrissebb hírei