Bajban az FC Hermannstadt


Nem kaptak I. Ligás licencet, ellenben a másodosztályú Aradi UTA-val.

 A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) licencosztó bizottságba a napokban tárgyalja, illetve vizsgálta az első és második ligás csapatok soron következő idényre vonatkozó licencengedélyeket.

A másodosztály felsőházi rájátszásában érdekelt hat csapat közül öt megkapta az engedélyt és erről közösségi oldalukon is beszámoltak. Az engedéllyel rendelkező csapatok között van a másodosztály egyetlen erdélyi csapata is az Aradi UTA. Jelen pillanatban csupán a Turris Oltul nem jelzett, hogy megkapta-e az engedélyt avagy nem.
 
Bombaként robban ugyanakkor, hogy a nemrég tulajdonos váltáson, majd edzőváltáson is átesett FC Hermannstadt nem kapta meg a rajtengedélyt. Az I. Liga alsóházában szereplő, ám a kiesés elől menekülő, szebenieknek öt volt, illetve jelenlegi játékosukkal szemben halmoztak fel hatalmas tartozásokat.
 
Az öt játékos közül csupán a brazil Bruno Chalkiadakis neve ismert, aki egészen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségig vitte az ügyet. A szebeniek záros határidőn belül orvosolniuk kell a fizetések ügyét, ellenben hiába maradnak bent az I. Ligában úgyis a másodosztályban kötnek ki.
 
Fotó: prosport.ro
 

A rovat legfrissebb hírei