Csíki kapus Finnországban


A magyar válogatottban is bemutatkozott hálóőr a finn másodosztályú jégkorong-bajnokságba igazolt.

 17 éves korában még csak kölcsönbe került a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatától a DVTK Jegesmedvékhez Adorján Attila, aki végül zsinórban hat szezont húzott le a miskolci alakulatban.

A remek képességű kapus megkapta a bizalmat Miskolcon, ahol vastag szeletet kapott úgy az Erste Ligában, miként a szlovák Extraligában. Sőt a magyar válogatottban is bemutatkozhatott, beváltva gyerekkori álmát.
 
Ezen út nem volt a legkönnyebb és a legegyszerűbb, hiszen Adorján szerepelt a korosztályos román válogatottakban, így négy évet kellett várjon, ahhoz, hogy a magyar válogatottba bemutatkozhasson. Felkészülési meccsen pedig megkapta ezt az esélyt.
 
Most viszont a nagyon erős finn másodosztályba igazolt méghozzá a Kieeko-Pojat alakulatához.
 
– Egy olyan lehetőség adódott előttem, amit a karrierem ezen szakaszában, az egyetemi tanulmányaim befejezésével megéri kihasználni, hiszen új kihívásokkal nézhetek szembe és így tovább tudok fejlődni. Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, amiért megkaptam tőlük a bizalmat, a csapat támogatása nélkül nem érhettem volna el a céljaimat, sem a jégkorongban sem a magánéletben. Köszönöm a szurkolóknak, hogy mindig a csapat mögött álltak és támogattak minket! – fogalmazott Adorján a DVTK honlpajának.
 
Fotó: dvtk.eu
 

A rovat legfrissebb hírei