Tordaiék kiütötték a nagyszebenieket! Videóval


Harmadik magyar kapusként nyert a marosvásárhelyi hálóőr.

A Viitorul fölényes győzelmével ért véget a román élvonalbeli labdarúgó bajnokság alsóházi rájátszásának 5. fordulója, a konstancai gárda 4-1-re múlta fölül a Hermannstadt csapatát.

A hazaiak már a 4. percben előnyt szereztek Vlad Achim góljával, majd sokáig nem esett újabb találat. A hajrához érve aztán Gabriel Iancu duplájával (71., 79.), valamint Achim hosszabbításban esett újabb góljával kiütötte erdélyi ellenfelét a konstancai gárda. A nagyszebeniek szépítő találatát Adrian Balan jegyezte a 88. percben.

A Viitorul kapuját ezúttal is Tordai Árpád védte, Gheorghe Hagi klubtulajdonos-edző egymást követő második fordulóban szavazott bizalmat a marosvásárhelyi hálóőrnek. Érdekesség, hogy ez volt a harmadik olyan mérkőzés a fordulóban, amelyen egy-egy erdélyi magyar kapus volt érintett – és mindhárman győztesen hagyhatták el a pályát. A sort Hindrich Ottó nyitotta, a mindössze 17 éves kolozsvári kapus a Botosani ellen debütált a CFR csapatában, a kolozsváriak pedig 2-0-ra nyertek. Vasárnap aztán természetesen Niczuly Roland védte a Sepsi hálóját, a szentgyörgyiek pedig 3-1-es diadalt arattak szakadó esőben Bukarestben a Dinamo otthonában.

És hogy a nagyszebeniekről is ejtsünk néhány szót, a Hermannstadt egyre nagyobb bajban van. Mintha az nem lenne elég, hogy egy korábbi játékosával fennálló adóssága miatt a klub nem kapta meg a licencet a következő szezonra, az új vezetőedző, Ruben Albes méretes zakóval kezdte erdélyi munkavállalását. A mindössze 35 éves spanyol az egykori magyar válogatott Vasile Miriutától vette át a nagyszebeni kispadot és nem könnyű munkára vállalkozott: a Hermanstadtot mindössze egyetlen pont választja el a kiesést jelentő utolsó előtti helytől.

Viitorul Constanta 4-1 Hermannstadt Sibiu |Play-out liga 1 REZUMAT HD

(null)

fotók: facebook.com/viitorulfc

A rovat legfrissebb hírei