A gyerek, aki beállt és hihetetlenül védett! Videóval


Klub- és válogatottbeli edzője is méltatta a mindössze 17 évesen debütáló kapust, akinél csak egy játékos volt jobb a pályán.

A román labdarúgó élvonal legutóbbi fordulójának szenzációját úgy hívják, Hindrich Ottó. A rutinos játékosokat mindig is előnyben részesítő Dan Petrescu hatalmas meglepetést okozott azzal, hogy a Botosani elleni idegenbeli mérkőzésen a mindössze 17 éves Hindrich Ottót állította a bajnok Kolozsvári CFR kapujába a sérült Giedrius Arlauskis helyére. Döntése pedig telitalálatnak bizonyult!

Nem csak azért, mert a 11. osztályt idén befejező tehetség nem kapott gólt, hanem azért is, mert Hindrich egyenesen szenzációsan védett. Bizonyítja ezt, hogy az egyetlen román sportnapilap, a Gazeta Sporturilor értékelésében csak egyetlen játékos kapott nagyobb jegyet nála a mérkőzésen: a mindkét gólt szerző Ciprian Deac.

Méltatta Hindrich teljesítményét a dicsérettel általában meglehetősen fukarul bánó Petrescu is, aki a találkozó után elmondta, amikor kiderült, hogy Arlauskis sérülés miatt nem játszhat, elgondolkodott rajta, vajon kockáztasson-e egy „gyerekkel. Aztán amikor Ottónak védenie kellett, akkor megtette. Mi több, 2-0-ás vezetésünknél hihetetlen labdát fogott meg. Ha az bemegy és 2-1-el megyünk szünetre, teljesen más második félidő várt volna ránk”, idézte a Gazeta Sporturilor a korábbi legendás védőt.

FC Botosani - CFR Cluj: interventie superba a tanarului potar Otto Hindrich (45)

Aboneaza-te la canalul nostru: http://bit.ly/2LW7UL1 FC Botosani - CFR Cluj liveVIDEO - Etapa 4 Play Off I Liga 1, 2019-2020 FC Botoşani: Hankic - Haruţ, Chi...

Nem ment el szó nélkül Hindrich teljesítménye mellett a Román Labdarúgó Szövetség sem (FRF). Honlapján a fiatal kapus teljesítményét úgy jellemzi, mint aki biztonságot adott a védelemnek, emellett pedig bravúrra is képes volt. Mi több, még az U18 válogatott szövetségi kapitányát, Dan Oprescut is megszólaltatták. „Ottó kétségbevonhatatlan technikai-taktikai érzékkel bír, intelligenciája pedig, amely lehetővé teszi, hogy a kulcspillanatokban a legjobb döntéseket hozza meg, fantasztikus potenciállal rendelkező játékossá teszi őt”, dicsért a szakember.

A rovat legfrissebb hírei