Két Sepsi játékos a forduló csapatában


A tizenegy játékos közül négyen is erdélyi csapatban szerepelnek és az edző is „a mienk”.

A Sepsi és a Kolozsvári CFR két-két játékosa is bekerült a legutóbbi forduló álomcsapatában a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) értékelése alapján.

A csapat Niczuly Roland nevével kezdődik, a kapus kapcsán – aki a kimagasló 9-es értékelést kapta a Dinamo elleni teljesítményére a Gazeta Sporturilor sportnapilaptól – azt emeli ki a LPF, hogy kivédett egy büntetőt és több olyan védése is volt, amellyel hozzájárult csapata győzelméhez. A védelem közepére Paolo Vinicius került, immár ötödik alkalommal a szezon során. A kolozsváriak veteránja kapcsán a szerkesztők kiemelik, hogy a mezőny legjobb védelmének oszlopa. A védelem bal oldalán pedig újabb szentgyörgyi játékos, Florin Stefan található, „Uralta a bal oldalt, ráadásul szezonbeli első gólját is megszerezte”, írja róla a LPF,

„Ciprian Deac 34 évesen pályafutása legjobb időszakát futja, ő a CFR vezére”, írják a szerkesztők a hétvégén két gólt is szerző szélsőről, majd hozzáteszik: 13 élvonalbeli idényében eddig 50 gólt és 51 gólpasszt jegyez. Természetesen dupljával ős is kiérdemelte helyét a csapatban.

A álomcsapat edzője pedig Leo Grozavu, a Sepsi szakvezetője lett, aki „remekül felkészítette csapatát a Dinamo elleni mérkőzésre és jól reagált a találkozó közben”, szól a méltatás.

A legutóbbi forduló álomcsapata:
Niczuly Roland (Sepsi) – Gabriel Matei (Clinceni), Paulo Vinicius (CFR), Razvan Patriche (Clinceni), Florin Stefan (Sepsi) – Mihai Capatana (Voluntari), Alexandru Cicaldau (Craiova), Vlad Achim (Viitorul), Ciprian Deac (CFR), Elvir Koljic (Craiova), Gabriel Iancu (Viitorul)

A rovat legfrissebb hírei