Brazilokkal erősít a Déva


A többszörös román bajnok dévai teremlabdarúgó-csapat az elmúlt két v csalódást keltő eredményei után erősítésbe kezdett.

 Csalódást keltő idényen van túl a Dévai Autobergamo teremlabdarúgó-csapata, hiszen a többszörös bajnok a hátunk mögött hagyott idényt az alsóházban zárta.

Ezen módosítanának a 2020/2021-es idényre. Első lépésként Déva önkormányzati testülete megszavazta a klub költségvetéséhez való hozzájárulást, amely tükrében biztosított a jövő.
 
A klub vezetősége pedig rögtön két brazillal erősített, de a rossz nyelvek szerint további játékosok érkezhetnek közvetlen riválisoktól.
 
Első körben megállapodásra jutottak Emerson jr. Dentinhoval. A 36 esztendős sportoló edző-játékosként fog szerepelni, aki játékosként a portugál Benficával, a kazah Kairat Almatival, illetve a cseh Era Pack Chrudim csapataival bajnoki címet is ünnepelhetett. 
 
Szintén a keretet fogja erősíteni a brazil Ricardinho Sobral jr. is,, aki annak a Rocardo Sobral Cacaunak a fia, aki edzőként a kazah Almatival két Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhetett, míg a kazah válogatottat Európa-bajnoki bronzéremig vezette.
 
A két brazil mellett szóba hozták a jelenleg Galacot erősítő moldáv válogatott Obadat, illetve a Csíkszeredai Imperial Wetet erősítő Saviót is a csapattal. Utóbbit viszont már összeboronálták a kazah Almatival is. Jelenleg viszont annyi a biztos, hogy Savio a csíki csapattal készül a Galac elleni bajnoki döntőre.
 

A rovat legfrissebb hírei