Galacon a Bíró testvérek


Mindhárom Bíró testvér távozott a Brassói Corona jégkorongcsapatától. Mindegyiküknek új csapatuk is került.

 Az elmúlt öt esztendőben a csíkszeredai születésű Bíró testvérek egy csapatban játszottak és a Brassói Corona alakulatát erősítették.

Azonban az idei szezon végén mindhárom sportoló távozott a Cenk aljáról. Elsőként Bíró Gergő talált magának csapatot és igazolt a Gyergyói HK-hoz.
 
Most ikertestvérén Bíró Mátyáson, illetve nagyobb testvérén Bíró Ottón volt a sor, hogy bejelentsék új csapatukat. Ők ketten kéz a kézben folytatják további pályafutásukat.
 
A 26 esztendős csatár poszton bevethető Mátyás és a 31 esztendős csatárból hátvéddé alakított Ottó a Galaci VSK-hoz szerződött. Kettőjük Galacra való igazolása komoly erősítést jelent a Duna-parti alakulatnak.
 
Volt idő, amikor a három Bíró testvér és unokatestvérük Bíró Tamás egy csapatban játszottak méghozzá Csíkszeredában. Ma már csak Tamás van a csíkiak keretében.
 
A galaciaknak rendszerint az első két soruk volt meghatározó, akik rendre légiósok és honosítottak voltak. A harmadik és negyedik sorra már nem jutott akkor erő, de még így is tudtak nagyszerű meccseket produkálni és az Erste Ligában pallérozódó Brassót, Csíkszeredát és Gyergyószentmiklóst megszorongatni, sőt nemegyszer két vállra fektetni.
 
A galaciaknak azonban nem a Bíró testvérek leigazolása az első bejelentésük, hanem Anton Butucsnov, illetve Vitalij Kiicsenko. Mindketten honosított játékosok és nem számítanak légiósnak, ráadásul román válogatottak is.

Fotó: jegkorongszovetseg.hu

A rovat legfrissebb hírei