Kilyénék komoly lépéshátrányban – padlón a Dinamo


Már az odavágók után kialakult gyakorlatilag a Román Kupa döntőjének párosítása.

Azt követően, hogy szerdán a Sepsi hazai pályán fölényes, 5-1-es győzelmet aratott a Román Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Iasi fölött, csütörtökön hasonlóan egyoldalú mérkőzésnek és eredménynek ehettek tanúi a tévénézők: a FCSB magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a Dinamo otthonában. A hazaiaknál Kilyén Szabolcs kezdőként a 71. percig volt a pályán.

Az utolsó négy bajnokiját elveszítő Dinamo egy pillanatig sem volt ellenfele fővárosi riválisának! A FCSB lendületesen kezdte a találkozót, Adrian Popa, Ovidiu Popescu, Darius Olaru, Ionut Vina vagy éppen Adrian Petre sorra alakította ki a veszélyes helyzeteket. Azt, hogy a „piros kutyák” az első félórában nem kaptak gólt, kizárólag Riccardo Piscitelli kapusnak és a szerencsének köszöntették.

A 32. percben azonban már a Milan-nevelésű kapus sem tehetett semmit, amikor Popa becsapta Kilyént és éles szögből a rövid sarokba bombázott (0-1).

A szünet után ugyan Lukas Skovajsa némi izgalmat okozott a FCSB kapuja előtt, néhány perccel később viszont már a gólvonal elől kellett mentenie a szlovák bekknek, miután Cristian Munteanu lövését Piscitelli még védeni tudta, Popa ismétlésénél viszont már segítségre volt szüksége. Nem sokat váratott magára a vendégek újabb gólja, a 74. percben Dumitru indította Olarut, aki nem hibázta el a ziccert (0-2). A kontra szépséghibája, hogy Dumitru lesen kapta a labdát…

Ekkor már nem volt a pályán Kilyén, akit a 71. percben lecserélt edzője. A szovátai védő így a padról nézhette végig, amint a 83. percben ismét kapitulál csapata védelme, a mindössze 18 éves Dumitru gólpassza után ezúttal góllal járult hozzá csapata sikeréhez (0-3).

Óriási gödörben a Dinamo, amely azok után, hogy vasárnap 3-1-re kikapott a bajnokságban a Sepsitől, négy nappal később újabb komoly zakót kapott hazai pályán. Ez egyben azt is jelenti, hogy nagy valószínűség szerint a Sepsi és a FCSB vívhatja majd a döntőt július 22-éb Craiován. A  visszavágókat két hét múlva rendezik.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei